• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brza pita sa jogurtom gotova dok trepnete: Ukus i miris koji svi obožavamo

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept koji svako može da isprati i pita koju svako želi da proba

  • 0
gibanica, pita sa sirom Foto: Shutterstock

Pite krase naše trpeze vekovima unazad. Tako su one danas, ne samo veoma lake za pripremu, već i delom omiljeno jelo našim ljudima.

Ne postoji jedan "pravi" recept za pitu, jer su mogućnosti kako ćete ih napraviti zaista otvorene, ali zato su domaćice vremenom postajale sve više domišljate i stvarale recepte za svakoga. Ova pita sa jogurtom koju danas pipremamo veoma je jednostavna i oduzeće vam, samo zbog pečenja, nešto više od 10 minuta.

Zato, zavrnite rukave i spremite se da oduševite ukućane jednim predivnim doručkom.

Sastojci za pitu sa jogurtom:

  • jedno pakovanje kora za pitu (500g)
  • 3 jajeta
  • 500 ml jogurta
  • kisela voda
  • 1 dl ulja ili pola kafene šoljice
  • so
  • sir, po želji

Priprema pite sa jogurtom:

U jednu činiju razbijte jaja i dodajte jogurt, ulje i malo kisele vode, čisto da "razbijete" gustinu smese.

Sve to pomešajte i ako želite, izdrobite i dodajte sir. Ako želite da pitu pravite sa sirom, preporučujemo da bude malo slaniji i stariji sir.

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Dok se rerna greje, premažite pleh uljem. Možete odmah početi sa ređanjem pite u sam pleh ili, ako želite da je urolate, to možete učiniti naknadno.

Izdvojte dve kore i stavite ih jednu preko druge.

Premažite smesu, a zatim ponovo preklopite sa dve kore. Ponovite ovaj posupak i dvema korama preklopite pitu za kraj.

Po želji, pitu možete urolati, pa prebaciti u pleh.

Pecite pitu na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta. Po potrebi smanjite jačinu rerne.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta sve možete da uradite sa testom za palačinke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti