Recept za turski menemen: Originalno se služi kao doručak, a vi odlučite sami kad ćete ga jesti
Ako volite sataraš, obožavaćete i recept ovaj turski specijaltitet - menemen.
Osim što se jednostavno pravi, kombinacija paprike, paradajza, uz dodatak jaja i začina, sve spremljeno za manje od 30 minuta je idealno rešenje za obrok kada šte željni svežeg ukusnog povrća a imate malo vremena.
U Turskoj se obično služi kao doručak, ali je jednako ukusan i za ručak i večeru, pa i užinu.
Sastojci:
- 4 paprike različite boje
- 3 veća paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 1 ljuta paprika
- 3-4 jajeta
- 20 ml maslinovog ulja
- 20 gr putera
- malo šećera
- po ukusu so i biber
- seckani peršunov list
Priprema:
Dobro očistite i operite povrće. Sitno isecite crni luk. Paradajz oljuštite i iseckajte na sitnije kocke.
Papriku iseckajte na kockice, a ljutu papriku očistite od semenki i isecite na kolutove.
Stavite u dublji tiganj puter i ulje da se zagreje, a potom dodajte luk i pržite ga dok ne postane staklast.
Zatim dodajte papriku, malo posolite i poklopite da se dinsta dok ne bude do pola mekana.
Nakon paprike ide paradajz, koji ćete malo i da pošećerite, i ponovo poklopite da se sve dinsta dok ne omekne. Kada se raskuva, ispasirajte malo paradajz sa viljuškom.
U ovako omekšano povrće razbijte jajeta, pobiberite i dosolite po ukusu, a potom sve promešajte da se sjedini. Ostaviti sve još nekoliko minuta da ukrčka.
Topao menem pospite iseckanim peršunovim listom i poslužite uz domaći hleb.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Spremili smo sataraš i bećarac: A kako ga vi spremate
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dragana
Sataras ili becarac, a sad ima i novo ime
Podelite komentar
Motte
I na kraju dodajte skuvano testo i sve lepo sjedinite.Prijatno
Podelite komentar