
Spremite čuvenu pitu krompirušu: Recept sa kojim nema omaške
Pita krompiruša je pravi specijalitet, a ako je do sada niste pripremali, pravo je vreme da spoznate koliko je dobra!
Recept za ovu pitu je veoma lak i svako je može pripremiti.
Sastojci za pitu krompirušu:
- 500 g kora za pitu, jedno pakovanje
- ulje
- 400-500 g krompira
- biber
- so
Priprema za pitu krompirušu:
Prvo pripremamo nadev.
Krompir operite i oljuštite. Izrendajte ga krupnije, pa prebacite u činiju.
Potom, krompir posolite i zabiberite po ukusu.
Na redu je da poređamo kore.
Postavite četiri do pet kora, tako da se preklapaju delom.
Premažite kore tankim slojem ulja, a zatim fil od krompira ravnomerno pospite po korama. Nemojte previše stavljati. Imajte u vidu da je sledeći korak uvijanje, pa može iscuriti.
Kore urolajte sa desne na levu stranu, po širini.
Polako urolajte kore u pužić, pa stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite je 25 minuta, tačnije, dok ne dobije lepu zlatkastobraon nijansu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Mini mafini od samo 5 sastojaka: Recept za zdravi dezert
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bosanka
Ne može pita krompiruša bez crnog luka.
Podelite komentar
Nada
Krompiruša bez luka???No way!
Podelite komentar