Punjene pečurke na 3 načina: Brzinska priprema po receptu koji obara s nogu

 
M. P.
M. P.
 
  • 0

Punjene pečurke su odlične i kao predjelo, a uz dobru kombinaciju jela mogu biti i savršeno glavno jelo.

Recepti mogu biti različiti i svakome po ukusu, a reakcije će vam dokazati da sigurno niste pogrešili kada ste odabrali ovakvo jelo.

Sastojci za punjene pečurke:

  • krupne i cele pečure, oko 10 komada za svaku vrstu pripreme
  • ulje

fil od kačkavalja i šunke:

  • oko 150-200 g kačkavalja, narendanog
  • 150-200 g isckane šunke na kockice

fil od mlevenog mesa:

  • 250 g mlevenog mesa
  • so i biber
  • malo narendanog kačkavalja
  • 1 jaje

fil sa paradajzom i sirom - kapreze:

  • 5 komada mocarele - isečena na kolutove
  • 2 srednja paradajza ili 5 komada čeri paradajza
  • 2 čena mlevenog belog luka
  • kašičica putera
  • malo balsamiko sirćeta
  • origano

Priprema punjenih pečuraka:

Sve pečurke pripremate na isti način, samo je punjenje drugačije. Stablo pečurke uklonite i pažljivo očistite prljave slojeve.

Za pripremu punjenih pečuraka sa kačkavaljem i šunkom potrebno je prvo ubaciti kockice šunke. Mera za ubacivanje može vam biti i puna kašičica, u zavisnosti od veličina samih pečuraka. Preko pospite narendani kačkavalj, koji će, kada se otopi, izgledati kao kapa pečurke.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stpeni 10 do 15 minuta.

Na redu je priprema fila od mlevenog mesa.

Mleveno meso ubacite u činiju i dodajte malo bibera i soli. Pomešajte ga sa jajetom i dobro rukom umesite. Napunite pečurke filom i ubacite da se peku zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ako bude potrebno, povećajte temperaturu. Pecite ih 15 do 20 minuta, a pred kraj stavite malo narendanog kačkavalja da se otopi preko mesa.

Fil kapreze pripremate takođe na vrlo jednostavan način.

Očišćene pečurke premažite kombinacijom istopljenog putera i belog luka.  U pečurke stavite pola ili četvrtinu čeri paradajza. Pored ili preko ide parče mocarele približne veličine kao paradajz. Pospite malo soli i origana.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Za završnicu prelijte vrlo malo balsamiko sirćeta reko fila.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti