Punjene pečurke na 3 načina: Brzinska priprema po receptu koji obara s nogu
Punjene pečurke su odlične i kao predjelo, a uz dobru kombinaciju jela mogu biti i savršeno glavno jelo.
Recepti mogu biti različiti i svakome po ukusu, a reakcije će vam dokazati da sigurno niste pogrešili kada ste odabrali ovakvo jelo.
Sastojci za punjene pečurke:
- krupne i cele pečure, oko 10 komada za svaku vrstu pripreme
- ulje
fil od kačkavalja i šunke:
- oko 150-200 g kačkavalja, narendanog
- 150-200 g isckane šunke na kockice
fil od mlevenog mesa:
- 250 g mlevenog mesa
- so i biber
- malo narendanog kačkavalja
- 1 jaje
fil sa paradajzom i sirom - kapreze:
- 5 komada mocarele - isečena na kolutove
- 2 srednja paradajza ili 5 komada čeri paradajza
- 2 čena mlevenog belog luka
- kašičica putera
- malo balsamiko sirćeta
- origano
Priprema punjenih pečuraka:
Sve pečurke pripremate na isti način, samo je punjenje drugačije. Stablo pečurke uklonite i pažljivo očistite prljave slojeve.
Za pripremu punjenih pečuraka sa kačkavaljem i šunkom potrebno je prvo ubaciti kockice šunke. Mera za ubacivanje može vam biti i puna kašičica, u zavisnosti od veličina samih pečuraka. Preko pospite narendani kačkavalj, koji će, kada se otopi, izgledati kao kapa pečurke.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stpeni 10 do 15 minuta.
Na redu je priprema fila od mlevenog mesa.
Mleveno meso ubacite u činiju i dodajte malo bibera i soli. Pomešajte ga sa jajetom i dobro rukom umesite. Napunite pečurke filom i ubacite da se peku zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ako bude potrebno, povećajte temperaturu. Pecite ih 15 do 20 minuta, a pred kraj stavite malo narendanog kačkavalja da se otopi preko mesa.
Fil kapreze pripremate takođe na vrlo jednostavan način.
Očišćene pečurke premažite kombinacijom istopljenog putera i belog luka. U pečurke stavite pola ili četvrtinu čeri paradajza. Pored ili preko ide parče mocarele približne veličine kao paradajz. Pospite malo soli i origana.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Za završnicu prelijte vrlo malo balsamiko sirćeta reko fila.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.