![karađorđeva šnicla karađorđeva šnicla](https://xdn.tf.rs/2024/02/09/shutterstock1199349379-670x447.jpg)
Recept za Karađorđevu šniclu od mlevnog mesa: Stari specijalitet spremljen na nov način
Recept za originalnu Karađorđevu šniclu se dosta razlikuje od ovoga što smo vam pripremili za danas.
Princip pripreme je veoma sličan, a ono što je najvažnije - rezultat je i dalje fantastičan.
Evo kako da spremite karađorđevu šniclu od mlevenog mesa.
Sastojci:
(za 6 osoba)
za smesu za šnicle:
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- so i biber prema ukusu
- 1 jaje
- 2 kašike prezle
za fil:
- 200 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 100 g kajmaka
za prženje:
- ulje
- 2 jajetabrašno
- prezle
Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno iseckani crni luk, jaje, prezlu i začine. Umešajte smesu rukom dok ne dobijete ujednačenu masu.
Ostavite meso da odstoji u frižideru da odstoji oko pola sata.
Pripremljenu smesu podelite na šest jednakih delova.
Pripremite plastičnu foliju i preko nje na radnoj površini razvaljajte svaki od tih delova mesa u pravougaonik.
Zatim ih premažite sa kajmakom, a potom stavite po dva lista tanko sečene šunke i dva lista kačkavalja.
Meso sada urolajte u valjak uz pomoć plastične folije. Dodatno oblikujte rukom i potpuno zatvorite da se ne vidi punjenje.
Svaku pripremljenu šniclu uvaljajte u brašno, potom u umućena jaja, a zatim i u prezle.
Pržite u dubokom i vrelom ulju dok ne porumene.
Poslužite uz pomfrit i majonez sa strane.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za musaku kakvu do sada niste probali: Tradicionalno jelo na moderan način
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.