Supe u čorbe uvek posebno prijaju kada je vreme tmurno. Baš tad je idealo pojesti tanjir amper čorbe, koji će vas okrepiti i ugrejati vaš dan.
Recept za amper čorbu je nikad jednostaviji, a ukus ćete dugo pamtiti.
Sastojci za amper čorbu:
- malo ulja
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica suve začinske paprike
- 1,5 dcl soka od paradajza
- 1 l vode
- so
- biber
- suvi biljni začin
Priprema amper čorbe:
Na tihoj vatri upržite brašno. Sklonite sa vatre, pa dodajte papriku i zalijte jednim litrom vode.
Vratite da prokuva, pa dodajte sok od paradajza i biljni začin.
Po želji, možete posuti seckanim peršunom i poslužiti uz kašiku pavlake.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Bili smo na pihtijadi u Rumenki i uverili se zašto su pihtije delikates
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sale
To nije Amper čorba. To je Paradajz supa. Amper čorba: Na malo masti propržiti nekoliko iseckanih čenova belog luka - da blago porumene. Dodati jednu kašičicu crvene sitne slatke paprike. Na to dodati dve čaše vode. Kuvati da lagano vrije 10 min. Malo posoliti. U to ugroziti stari hleb i sa slašću jesti. Prijatno!
Podelite komentar