• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pasta sa parmezanom: Sočna i ukusna testenina sa dodatkom belog luka

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite obrok koji će ukućani često tražiti da im spremate

  • 0
pasta, pasta sa parmezanom, testenine, špagete Foto: Shutterstock/Alexander Prokopenko

Ko može da odoli dobrom, ukusnom receptu za pastu? Priznajmo da je svi volimo, a toliko je zahvalna za spremanje da se ne možete odlučiti za omiljeni ukus. U nastavku pročitajte recept za pastu sa parmezanom, koja će se topiti u vašim ustima.

Sastojci za pastu sa parmezanom:

  • 1 kesa špageta
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašike putera
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • 1 šolja mleka
  • seckani peršun
  • pola šolje rendanog parmezana
  • so, biber

Priprema paste sa parmezanom:

Skuvajte špagete prema uputstvu, stavite ih pod mlaz hladne vode i ostavite da se ocede.

U šerpu stavite puter i pustite da se na tiho otopi. Beli luk sitno iseckajte pa ga dodajte puteru i polako počnite da mešate oko minut ili dva dok ne pusti miris.

Tek onda ubacite pileći bujon, mleko i oceđene špagete, začinite i ostavite da se krčka. Pustite da provri pa sklonite sa ringle uz povremeno mešanje.

Kada sklonite sa ringle, dodajte parmezan i to ne mora biti količina koju smo preporučili, već može biti i manje i više, sve po ukusu. Ako vam je gusta pasta, dodajte još mleka, ali to ćete već proceniti i u zavisnosti kakvu pastu volite.

Iseckajte peršun i pospite preko paste. Po želji možete u jelo dodati prženu slaninu, čeri paradajz, pečurke ili nešto drugo.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti