
Pasta sa parmezanom: Sočna i ukusna testenina sa dodatkom belog luka
Ko može da odoli dobrom, ukusnom receptu za pastu? Priznajmo da je svi volimo, a toliko je zahvalna za spremanje da se ne možete odlučiti za omiljeni ukus. U nastavku pročitajte recept za pastu sa parmezanom, koja će se topiti u vašim ustima.
Sastojci za pastu sa parmezanom:
- 1 kesa špageta
- 4 čena belog luka
- 2 kašike putera
- 2 šolje pilećeg bujona
- 1 šolja mleka
- seckani peršun
- pola šolje rendanog parmezana
- so, biber
Priprema paste sa parmezanom:
Skuvajte špagete prema uputstvu, stavite ih pod mlaz hladne vode i ostavite da se ocede.
U šerpu stavite puter i pustite da se na tiho otopi. Beli luk sitno iseckajte pa ga dodajte puteru i polako počnite da mešate oko minut ili dva dok ne pusti miris.
Tek onda ubacite pileći bujon, mleko i oceđene špagete, začinite i ostavite da se krčka. Pustite da provri pa sklonite sa ringle uz povremeno mešanje.
Kada sklonite sa ringle, dodajte parmezan i to ne mora biti količina koju smo preporučili, već može biti i manje i više, sve po ukusu. Ako vam je gusta pasta, dodajte još mleka, ali to ćete već proceniti i u zavisnosti kakvu pastu volite.
Iseckajte peršun i pospite preko paste. Po želji možete u jelo dodati prženu slaninu, čeri paradajz, pečurke ili nešto drugo.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.