• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Kafanski recept za svinjsku kolenicu u paradajz-sosu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nešto drugačije, interesantno i ukusno

  • 0
Svinjska kolenica Foto: Profimedia

Svinjska kolenica može da se spremi na mnogo načina, a današnji recept će vas potpuno oduševiti.

Ukoliko ste ljubitelj kafanskih kuvanih jela, pred vama je upravo jedan takav "dragulj" - svinjska kolenica u paradajz-sosu.

Iako je možda potrebno malo više vremena za pripremu, svaki minut proveden u kuhinji će vam se isplatiti.

Sastojci: 

  • 1 kolenica
  • 3 paradajza
  • 2 dl paradajz-soka
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • so i biber prema ukusu
  • bosiljak
  • peršun
  • ulje

Priprema: 

Kolenicu je potrebno da potopite u hladnu vodu da odstoji preko noći.

Sutradan, nakon što dobro odstoji, stavite kolenicu u šerpu srednje veličine i nalijte vodom "da ogrezne". Zatim poklopite šerpu i kuvajte kolenicu oko jedan sat.

Za to vreme iseckajte paradajz, crni i beli luk. Na malo ulja prodinstajte povrće dok ne omekša, a potom uspite paradajz-sok, so, biber i kašiku šećera. Stavite i začine prema ukusu, najbolje bosiljak i peršun.

Sos kuvajte dok ne ukuva dopola, a potom u njega ubacite kolenicu. Ko voli, može i da otkloni meso sa koske.

Dinstajte sve zajedno dok sos lepo ne ukuva.

Meso i sos od paradajza poslužite uz pire krompir.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Riblji paprikaš za četiri osobe: Originalan somborski recept za riblji kotlić

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti