• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lepi su i topli i hladni: Najbolji domaći krekeri sa kimom

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grickalica za ceo dan

  • 0
krekeri Foto: Shutterstock

Omiljena užina za školu ili posao, omiljena grickalica za obrok "s nogu", za umak. Ovaj recept poslužiće vam u svakoj užurbanoj varijatni, kada ne znate šta biste.

Sastojci za krekere sa kimom:

  • 2 šolje brašna 
  • 150 g putera
  • 2 kašike ulja
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašičice soli 
  • 3 kašike kima

Priprema krekera sa kimom:

Sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer i pola kašičice soli u vanglu i dobro promešajte. Tome dodajte 90 grama putera (sitnije komade), pa nastavite da mutite mikserom. Kada se smesa sjedini, dodajte dve kašike ulja i još mutite.

Dok mutite na najsporijoj brzini, polako u smesu dozirajte oko 150 mililitra vode dok se ne formira loptica od testa.

Izvadite testo i umotajte ga u plastičnu foliju da tako odstoji 10 minuta.

Pobrašnjavite radnu površinu, pa istanjite testo. Treba da bude jako tanko. Kalupom po želji vadite testo ili samo isecite nožem kao štapiće, pa ga poređajte u pleh na koji ste prethodno stavili pek papir. Kada iskoristite svo testo pospite kimom napraljene krekere.

Pecite 10 minuta u rerni prethodno ugrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatno-braon boju. Za to vreme istopite preostalih 60 grama putera na tihoj vatri.

Izvadite krekere iz rerne i premažite ih odmah istopljenim puterom.

Lepi su i topli i hladni.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mini mafini od samo 5 sastojaka: Recept za zdravi dezert

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti