Kako se pravi kačamak na pirotski način? Prste da poližeš!
Za razliku od drugih krajeva Srbije, prva asocijacija na pomen reči kačamak u Pirotu, nije đakonija od kukuruznog brašna i najčešće sira ili pak čvaraka u verziji za gurmane, već poslastica koja se pravi od sladoleda i šampite.
Ovaj specijalitet više od pola veka pravi se u pirotskoj poslastičari koja ima tradiciju dugu više od 80 godina.
Vlasnik poslastičare Elvir Šaćiri, za Ona.rs priča o tome kako se pravi ovaj specijalitet, demonstrira proces proizvodnje, ali i otkriva kako je nastala ova receptura.
- Da bi udovoljio željama mušterija koje su htele da uživaju u sladoledu i van sezone, odnosno letnjih najtoplijih meseci, moj otac je došao na ideju da iskombinuje sladoled sa šampitom. Ovaj specijalitet, koji je dobio ime kačamak, naprečac je osvojio srca Piroćanaca i čak i danas, jedna je od najtraženijih poslasica tokom cele godine - kaže Šaćiri.
U videu sa početka teskta pogledajte kako se servira ova delicija!
(Ona.rs/A.Ć.)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovo je recept za specijalitet kapušnjik
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.