• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veganski "bang-bang" brokoli: Spremite ukusan prilog koji može da bude i glavni obrok tokom posnih dana

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan ručak inspirisan Azijom

  • 0
bang bang brokoli, brokoli, recept Foto: Shutterstock

Ako volite brokoli, obožavaćete ovaj recept.

Veganski "bang bang" brokoli je tako dobar, tako lagan i hrskav prilog, da može da bude zamena i za zasitan obrok tokom posnih dana.

Inspirisan Azijom, pržen do savršenstva, preliven kremastim slatkim i začinjenim sosom - idealan ručak za celu porodicu.

Sastojci:

za "bang bang" sos:

  • 1/4 šolje biljnog majoneza
  • 1 kašičica čilija 
  • 1 kašika meda

za testo: 

  • 1 šolja bademovog mleka
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 3/4 šolje višenamenskog brašna
  • 1/2  šolje kukuruznog skroba
  • 1 kašika soli
  • 2 kašičice ljutog sosa

ostali sastojci:

  • 2 šolje prezli
  • 1 glava brokolija
  • ulje za prženje
  • vlašac za dekoraciju (opciono)

Priprema:

Prvo napravite sos tako što ćete da umutite majonez, čili i med u maloj posudi. Ostavite ga na stranu.

Potom pređite na pripremu testa. Stavite u malu posudu jabukovo sirće u bademovo mleko i pustite da odstoji nekoliko minuta.

U veću posudu stavite brašno, kukuruzni skrob i so, a potom dodajte ljuti sos i mešavinu bademovog. Mutite dok se smesa ne sjedini.

Pripremite prezlu u posebnoj posudi.

Isecite brokoli na cvetove, a zatim zagrejte ulje na srednjoj jačini u velikom tiganju.

Svaki cvet brokolija umočite prvo u testo, a potom u prezlu.

Kada se ulje zagreje, stavite brokoli i prižite oko minut ili dva sa svake strane, odnosno dok ne porumeni i ne postane veoma hrskav.

Prelijte pripreljenim sosom i odmah poslužite.

Prijatno! 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sir od indijskog oraha, posno zadovoljstvo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti