Veganski "bang-bang" brokoli: Spremite ukusan prilog koji može da bude i glavni obrok tokom posnih dana
Ako volite brokoli, obožavaćete ovaj recept.
Veganski "bang bang" brokoli je tako dobar, tako lagan i hrskav prilog, da može da bude zamena i za zasitan obrok tokom posnih dana.
Inspirisan Azijom, pržen do savršenstva, preliven kremastim slatkim i začinjenim sosom - idealan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
za "bang bang" sos:
- 1/4 šolje biljnog majoneza
- 1 kašičica čilija
- 1 kašika meda
za testo:
- 1 šolja bademovog mleka
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 3/4 šolje višenamenskog brašna
- 1/2 šolje kukuruznog skroba
- 1 kašika soli
- 2 kašičice ljutog sosa
ostali sastojci:
- 2 šolje prezli
- 1 glava brokolija
- ulje za prženje
- vlašac za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Prvo napravite sos tako što ćete da umutite majonez, čili i med u maloj posudi. Ostavite ga na stranu.
Potom pređite na pripremu testa. Stavite u malu posudu jabukovo sirće u bademovo mleko i pustite da odstoji nekoliko minuta.
U veću posudu stavite brašno, kukuruzni skrob i so, a potom dodajte ljuti sos i mešavinu bademovog. Mutite dok se smesa ne sjedini.
Pripremite prezlu u posebnoj posudi.
Isecite brokoli na cvetove, a zatim zagrejte ulje na srednjoj jačini u velikom tiganju.
Svaki cvet brokolija umočite prvo u testo, a potom u prezlu.
Kada se ulje zagreje, stavite brokoli i prižite oko minut ili dva sa svake strane, odnosno dok ne porumeni i ne postane veoma hrskav.
Prelijte pripreljenim sosom i odmah poslužite.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Sir od indijskog oraha, posno zadovoljstvo
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.