• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spremite za doručak posnu picu sa karamelizovanim pečurkama i lukom

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uživajte u pravoj vege gozbi

  • 0
Posna pica od pečuraka Foto: Shutterstock

Recept za posnu picu od karamelizovanih pečuraka i luka je nešto što morate da probate.

Pa čak i ako niste ljubitelj pečuraka. Jer jednom kada se karameilizuju pored luka i belog luka, stavljene na savršeno jastučasto testo za picu sa debelim slojem belog sosa posute svežim ruzmarinom, ostaju nezaboravne.

To vam je savršena pica - koja je sasvim slučjano - posna.

Sastojci:

za karamelizovane pečurke i luk:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 150 g  šampinjon pečuraka, tanko isečene
  • 250 g kremini pečuraka, tanko isečene
  • 1/2 velikog luka, isečenog na kockice
  • 4 čena belog luka, izmrvljen
  • 1/2 kašičice soli
  • biber po ukusu

za posni bešamel sos: 

  • 800 ml posnog mleka (sojino, bademovo, pirinčano)
  • 70 g margarina
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1/3 kašičice bibera
  • 1/3 kašičice muskatnog oraha
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu

Ostalo:

Priprema: 

Očistite i iseckajte povrće. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri i dodajte pečurke, luk i beli luk. Pirjajte dok sva voda ne ispari, oko sedam do deset minuta.

Posolite i dinstajte dva do četiri minuta, ili dok se sva tečnost ne ukuva i pečurke ne počnu da se lepe za tiganj. Isključite vatru i ostavite na stranu dok ne budete spremni za sastavljanje pice.

Uključite rernu i dobro zagrejte na 220 stepeni. Izvadite testo za picu iz frižidera kako bi se prilagodilo sobnoj temperaturi.

U među vremenu spremite posni bešamel sos sa belim lukom. Sipajte biljno mleko u posudu, pa kuvajte i pre nego što krene da vri stavite sa strane. U drugoj šerpi istopite margarin, pa dodajte brašno i pržite dva minuta, sve vreme mešajte. Zatim sipajte toplo mleko i začine, i kuvajte sve dok se ne zgusne, neprestano mešajući.

Kada je rerna zagrejana, počnite da spremate picu. Razvucite testo na željenu veličinu, potom nanesite beli sos, zatim ga prelijte mešavinom karamelizovanih pečuraka, rendanim biljnim kačkavaljem i svežim ruzmarinom.

Prebacite picu u rernu i pecite oko osam minuta.

Pustite da se pica ohladi nekoliko minuta pre rezanja i serviranja sa mlevenom crvenom paprikom. Uživajte dok je vruće!

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za posne paprike sa heljdom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti