
Goveđi gulaš kao iz bajke: Dva tajna sastojka će mu dati poseban šmek
Gotovo sva "jela na kašiku" u našem narodu su popularna i svi ih uglavnom vole. Međutim, goveđi gulaš je jedno od omiljenih jela u Srbiji i onaj ko je majstor u pripremi, ne može mu niko drugi ni prići u tome.
Ovaj recept za goveđi gulaš će se mnogima dopasti.
Sastojci za goveđi gulaš:
- 900 g goveđeg mesa
- 2 kašike brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- polovina glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 2 krompira
- 2 šolje bujona
- 1 štangla mlečne čokolade
- 2 kašike džema od šljiva
- 2 kašike paradajz sosa
- 1 lovorov list
- so
- biber
Priprema goveđeg gulaša:
Govedinu isecite na željene komade i začinite. Pospite komade mesa brašnom i neka bude obložena njime sa svih strana.
U šerpi zagrejte dobro maslinovo ulje i pržite meso ali onoliku količinu koja može da stane na površinu šerpe, nikako da bude komad preko komada. Kada se meso isprži, prebacite ga na tanjir sa ubrusom.
U istu šerpu ubacite sitno seckani beli i crni luk, kao i šargarepu i uz povremeno mešanje dinstajte oko tri minuta ili dok ne promene boju.
Krompir isecite na željenu veličinu i ubacite u šerpu, pa dodajte bujon, paradajz sos, lovorov list i promešajte sve.
Kada provri, dodajte isprženu govedinu, poklopite i ostavite da se krčka oko dva do dva i po sata. Posle ovog vremena, uklonite lovorov list i probajte gulaš da biste znali da li treba još začina.
Tek na kraju dodajte čokoladu i džem od šljiva koje će gulašu dati poseban šmek.
Kada meso skroz omekša, spremno je za posluženje.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Gulašijadi u Prijevoru kod Čačka okupila ljubitelje kultnog specijaliteta
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.