• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

5 srpskih priloga se našlo na listi 100 najboljih u Evropi: Da li se slažete sa odabranom hranom?

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta vi najviše volite?

  • 0
Proslava, trpeza Foto: Shutterstock

Kulinarski magazin "Taste Atlas" bavi se, naravno, hranom, pa se kod njih može i glasati za razna jela. Pisali smo već o tome koje je najgore jelo u našoj zemlji, a sada je objavljena i lista najbolji evropskih priloga.

Na tom spisku od 100 najboljih priloga, svoje mesto je našlo čak pet jela iz Srbije.

Salata urnebes se našla na najvišoj poziciji - 18. mesto, slede je belolučane paprike (38), podvarak (59), moravska salata (73) i prebranac (96. mesto). To su jela za koja smatraju da se mogu jesti kao prilog nekom glavnom jelu, piše "Taste Atlas".

Ovo je lista prvih 10:

1. Zemiakove placki (Slovačka)

2. Brunede kartofler (Danska)

3. Krespele ala valdostana (Italija)

4. Gromperekičeler (Luksemburg)

5. Kaseknodel (Austrija)

6. Aligot (Francuska)

7. Bulc (Rumunija)

8. Staka me ajga (Grčka)

9. Elarji (Gruzija)

10. Žemaičiju blunaj (Litvanija)

Šta vi mislite o ovoj listi?

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Staro srpsko jelo i delikates za iskusne gurmane: Podrobica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti