![musaka, posna musaka, ručak, recept musaka, posna musaka, ručak, recept](https://xdn.tf.rs/2024/04/09/shutterstock301341947-670x447.jpg)
Posna musaka, idealan ručak za sve ukućane: Gurmanski obrok koji će vam uvek uspeti
Kako post uveliko traje, domaćicama ponestaje ideja šta da spremaju za ručak i tako zadovolje ukućane. Jedan od recepata koji uvek uspe i nije mnogo težak jeste i posna musaka.
Sastojci za posnu musaku:
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 šolja pirinča
- 300 g pečuraka
- ulje
- malo aleve paprike
- so
- biber
Priprema posne musake:
Veče pre nego što ćete spremati musaku, potopite pirinač u činiju s vodom i ostavite preko noći da nabubri.
Krompir oljuštite i isecite ga na sitnije komade, dobro začinite, promešajte i ostavite sa strane u tepsiji u kojoj ćete peći musaku. Šargarepu i crni luk oljuštite, pa šargarepu isecite na krugove ili sitnije kocke, a crni luk što sitnije i sjedinite sa krompirom. Nalijte vodom tek toliko da se prekrije povrće i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
Za to vreme, pečurke očistite, isecite na tanke kolutove i na ulju ispržite. Tek kada dobiju lepu boju, ubacite pirinač i isključite ringlu ali ostavite tiganj na njoj. Kada su se pečurke i pirinač sjedinili, ubacite u zapečeno povrće i ponovo začinite ako za tim ima potrebe.
Promešajte sastojke u tepsiji i obilno pospite alevom paprikom i zapecite još 15 minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Očistite ribu za 5 minuta bez muke
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.