• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posna musaka, idealan ručak za sve ukućane: Gurmanski obrok koji će vam uvek uspeti

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema je laka, a ukus jedinstven

  • 0
musaka, posna musaka, ručak, recept Foto: Shutterstock/Timolina

Kako post uveliko traje, domaćicama ponestaje ideja šta da spremaju za ručak i tako zadovolje ukućane. Jedan od recepata koji uvek uspe i nije mnogo težak jeste i posna musaka.

Sastojci za posnu musaku:

  • 1 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 šolja pirinča
  • 300 g pečuraka
  • ulje
  • malo aleve paprike
  • so
  • biber

Priprema posne musake:

Veče pre nego što ćete spremati musaku, potopite pirinač u činiju s vodom i ostavite preko noći da nabubri.

Krompir oljuštite i isecite ga na sitnije komade, dobro začinite, promešajte i ostavite sa strane u tepsiji u kojoj ćete peći musaku. Šargarepu i crni luk oljuštite, pa šargarepu isecite na krugove ili sitnije kocke, a crni luk što sitnije i sjedinite sa krompirom. Nalijte vodom tek toliko da se prekrije povrće i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

Za to vreme, pečurke očistite, isecite na tanke kolutove i na ulju ispržite. Tek kada dobiju lepu boju, ubacite pirinač i isključite ringlu ali ostavite tiganj na njoj. Kada su se pečurke i pirinač sjedinili, ubacite u zapečeno povrće i ponovo začinite ako za tim ima potrebe.

Promešajte sastojke u tepsiji i obilno pospite alevom paprikom i zapecite još 15 minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Očistite ribu za 5 minuta bez muke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti