![pasta, pasta primavera, testenina pasta, pasta primavera, testenina](https://xdn.tf.rs/2024/04/10/shutterstock2374136141-670x447.jpg)
Pasta primavera je prvi izbor za lagan obrok: Proleće je stiglo, jedite zdrave namirnice
Kad ne znaš šta ćeš za ručak, a ti napravi pastu. Testenina je jedan od omiljenih obroka mnogima od nas, a upravo ovaj recept po nazivu pasta primavera ili prolećna pasta je onaj koji ćete stalno spremati.
Sastojci za pastu primaveru:
- 1 pakovanje testenina
- 1 tikvica
- 1 šolja čeri paradajza
- 1 paprika
- 1 cvet brokolija
- polovina glavice crnog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašika suvog začina
- sok od jednog limuna
- 150 g putera
- pola šolje rendanog parmezana
- voda
- so
Priprema paste primavere:
Skuvajte testeninu prema uputstvu u slanoj vodi. Vodu u kojoj ste kuvali testeninu ne prosipajte, već sačuvajte sa strane.
Za to vreme oljuštite tikvicu i isecite je na kolutove ili na četvrtine koluta. Papriku isecite na željene komade, a čeri paradajz možete i na polovine.
U veliki tiganj sipajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk kao i sitno seckan crni luk i dinstajte oko pet minuta dok obe vrste luka ne omekšaju. Potom ubacite sve povrće i dinstajte dok se sve ne skuva, ali nemojte da vam bude mnogo kašasto povrće.
Kada sve bude gotovo, onda ubacite kuvanu testeninu, puter, limunov sok, parmezan i malo tečnosti u kojoj se kuvala testenina. Začinite pa po želji možete da pospete još parmezana.
Gotovo jelo servirajte i poslužite uz neki sir ili pavlaku.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.