Pasta primavera je prvi izbor za lagan obrok: Proleće je stiglo, jedite zdrave namirnice
Kad ne znaš šta ćeš za ručak, a ti napravi pastu. Testenina je jedan od omiljenih obroka mnogima od nas, a upravo ovaj recept po nazivu pasta primavera ili prolećna pasta je onaj koji ćete stalno spremati.
Sastojci za pastu primaveru:
- 1 pakovanje testenina
 - 1 tikvica
 - 1 šolja čeri paradajza
 - 1 paprika
 - 1 cvet brokolija
 - polovina glavice crnog luka
 - 3 kašike maslinovog ulja
 - 1 čen belog luka
 - 1 kašika suvog začina
 - sok od jednog limuna
 - 150 g putera
 - pola šolje rendanog parmezana
 - voda
 - so
 
Priprema paste primavere:
Skuvajte testeninu prema uputstvu u slanoj vodi. Vodu u kojoj ste kuvali testeninu ne prosipajte, već sačuvajte sa strane.
Za to vreme oljuštite tikvicu i isecite je na kolutove ili na četvrtine koluta. Papriku isecite na željene komade, a čeri paradajz možete i na polovine.
U veliki tiganj sipajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk kao i sitno seckan crni luk i dinstajte oko pet minuta dok obe vrste luka ne omekšaju. Potom ubacite sve povrće i dinstajte dok se sve ne skuva, ali nemojte da vam bude mnogo kašasto povrće.
Kada sve bude gotovo, onda ubacite kuvanu testeninu, puter, limunov sok, parmezan i malo tečnosti u kojoj se kuvala testenina. Začinite pa po želji možete da pospete još parmezana.
Gotovo jelo servirajte i poslužite uz neki sir ili pavlaku.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.