• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pasta primavera je prvi izbor za lagan obrok: Proleće je stiglo, jedite zdrave namirnice

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priuštite sebi jedinstven i ukusan ručak ili čak užinu

  • 0
pasta, pasta primavera, testenina Foto: Shutterstock/vm2002

Kad ne znaš šta ćeš za ručak, a ti napravi pastu. Testenina je jedan od omiljenih obroka mnogima od nas, a upravo ovaj recept po nazivu pasta primavera ili prolećna pasta je onaj koji ćete stalno spremati.

Sastojci za pastu primaveru:

  • 1 pakovanje testenina
  • 1 tikvica
  • 1 šolja čeri paradajza
  • 1 paprika
  • 1 cvet brokolija
  • polovina glavice crnog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika suvog začina
  • sok od jednog limuna
  • 150 g putera
  • pola šolje rendanog parmezana
  • voda
  • so

Priprema paste primavere:

Skuvajte testeninu prema uputstvu u slanoj vodi. Vodu u kojoj ste kuvali testeninu ne prosipajte, već sačuvajte sa strane.

Za to vreme oljuštite tikvicu i isecite je na kolutove ili na četvrtine koluta. Papriku isecite na željene komade, a čeri paradajz možete i na polovine.

U veliki tiganj sipajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk kao i sitno seckan crni luk i dinstajte oko pet minuta dok obe vrste luka ne omekšaju. Potom ubacite sve povrće i dinstajte dok se sve ne skuva, ali nemojte da vam bude mnogo kašasto povrće.

Kada sve bude gotovo, onda ubacite kuvanu testeninu, puter, limunov sok, parmezan i malo tečnosti u kojoj se kuvala testenina. Začinite pa po želji možete da pospete još parmezana.

Gotovo jelo servirajte i poslužite uz neki sir ili pavlaku.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti