• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za brzi posni hleb: Mekan kao duša, a pun ukusnih semenki

E. O.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremaćete ga i nakon posta

  • 0
Beskvasni hleb od heljinog brašna Foto: Shutterstock

Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.

No, to nikako ne umanjuje njihov fantastičan ukus. U to se lako možete uveriti, zahvaljujući ovom receptu.

Sastojci za brzi posni hleb:

  • 200g crnog brašna i oko 300g belog brašna
  • 1 kesica kvasca
  • so 
  • dve čaše topla voda
  • malo šećera
  • kašika susama i kašika lana

Priprema brzog posnog hleba:

U toplu vodu dodajte kvasac, malo promešajte, pa dodajte so, šećer i brašno.

Mešajte smesu dok ne dobijete jglatko testo.

U toku mešanja dodajte semenke i umesite ih u testo.

Ostavite barem 30 minuta da se udvostruči, a zatim u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pecite 20 minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti