![Beskvasni hleb od heljinog brašna Beskvasni hleb od heljinog brašna](https://xdn.tf.rs/2024/03/01/shutterstock2013656477-670x447.jpg)
Recept za brzi posni hleb: Mekan kao duša, a pun ukusnih semenki
Posni hlebovi su pravo olakšanje zbog njihove brze i jednostavne pripreme.
No, to nikako ne umanjuje njihov fantastičan ukus. U to se lako možete uveriti, zahvaljujući ovom receptu.
Sastojci za brzi posni hleb:
- 200g crnog brašna i oko 300g belog brašna
- 1 kesica kvasca
- so
- dve čaše topla voda
- malo šećera
- kašika susama i kašika lana
Priprema brzog posnog hleba:
U toplu vodu dodajte kvasac, malo promešajte, pa dodajte so, šećer i brašno.
Mešajte smesu dok ne dobijete jglatko testo.
U toku mešanja dodajte semenke i umesite ih u testo.
Ostavite barem 30 minuta da se udvostruči, a zatim u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pecite 20 minuta.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.