Posni krompir iz rerne, obrok koji svi vole
Danas počinje Strasna ili Velika sedmica, poslednja nedelja Vaskršnjeg posta i priprema za najveći hrišćanski praznik. Provodila se od davnina u najstrožem postu, a vernici se trude da i danas imaju što svedenije obroke i da dane provode u postu i molitvi.
Mnogi poste na vodi ili se bar trude da izbegavaju ribu, koja se jela na jučetrašnji praznik, Cveti. Predlog za današnji obrok, ukoliko koristiti ulje u svojom obrocima, jeste krompir iz rerne, koji će vas lepo zasititi. Recept podrazumeva svega nekoliko sastojaka, a priprema je vrlo kratka.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- morska so
- maslinovo ulje
- biljni sir
- ruzmarin
Priprema:
Krompir dobro operite i presecite ga na polovine. Nemojte ga ljuštiti jer će tako zadržati pun ukus.
U dubljoj posudi promešajte krompir koji ste prethodno osolili.
Poređajte začinjene polovine u pleh i prelijte maslinovim ulje.
Po njemu poređajte grančice ruzmarina.
Pecite od 25 do 30 minuta, pa, ako želite, pospite rendanim biljnim sirom.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Čišćenje nara bez nereda
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.