Tako salata: Unesite dašak Meksika u svoj dom

M. M.
M. M.  
  • 0

Nema puno receptata za salatu i lagani obrok od izdašne i raznovrsne klasične tako salate.

Prepuna mesa, povrća i sa dosta sira, tako salata ima sve prave stvari za ekstra zadovoljavajuću večeru.

U ovom receptu vam predstavljamo klasičnu verziju, ali najbolja stvar u vezi sa ovom salatom je što je veoma prilagodljiva za svačiji ukus.

Sastav tako salate:

  • 500 g mlevena junetina
  • so i biber prema ukusu
  • 2 kašičice mešanog biljnog začina
  • 2 kašičice paradajz pasta
  • 2 c. biljnog ulja
  • 2 kukuruzne tortilje, isečene na trake
  • 2 glavice luka, seckan
  • dve i po šolje  čeri paradajz, isečen na pola
  • 1 konzerva crnog pasulja 
  • 1 šolja. narendanog čedara
  • pola šolje seckanog korijandera ili peršuna
  • Pola šolje pavlake

Priprema tako salate: 

U velikom tiganju na srednje jakoj vatri izdinstajte mlevenu junetinu. Začinite sa soli i biberom. Potom dodajte začine, paradajz pastu, i dve kašike vode.

U drugi veliki tiganj sipajte ulje do dubine od pola. Zagrevajte na srednje jakoj vatri dok se ne zagreje, ali ne dimi. Propržite iseckane trake tortilje do zlatno smeđe boje, oko dva minuta. Prebacite na tanjir obložen papirnim peškirom. Odmah i posolite.

U velikoj posudi začinite zelenu salatu sa prstohvatom soli. Dodajte paradajz, pasulj i govedinu i promešajte da se sve sjedini. Na vrh stavite sir, sveže začinsko bilje i tračice od tortilje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo različita jaja, a evo koja su najukusnija

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti