• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikad brža gibanica: Zlatna boja, mekana tekstura i puni stomaci

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za tren oka na vašoj trpezi

  • 0
pita sa sirom, tradicionalna pita, srpska pita Foto: Shutterstock/nada54

Gibanici još niko ne može odoleti, a još će vam biti slađa kada shvatite koliko ste je brzo pripremili.

Recept je jednostavan i sigurno će završiti u vašem notezu omiljenih recepata.

Sastojci za brzu gibanicu:

  • 500 g gotovih kora
  • jogurt
  • sir
  • 3 jaja
  • 300 ml kisele vode
  • so
  • ulje

Priprema brze gibanice:

Tepsiju premažite uljem, pa uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje.

U činiju pomešajte jogurt, ulje,  kiselu vodu, jaja i sir.

Premazujte koru po koru i ređajte jednu na drugu. Ostavite malo preliva za kasnije.

Urolajte kore i isecite na rolatiće.

Poređajte u tepsiju i prelijte prelivom.

Stavite da se peče 20 minuta, tačnije dok gibanica ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo je recept za specijalitet kapušnjik

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti