Vreme čitanja: oko 1 min.
Nikad brža gibanica: Zlatna boja, mekana tekstura i puni stomaci
Vreme čitanja: oko 1 min.
Za tren oka na vašoj trpezi
![pita sa sirom, tradicionalna pita, srpska pita pita sa sirom, tradicionalna pita, srpska pita](https://xdn.tf.rs/2024/05/22/shutterstock1867411762-460x0.jpg)
Gibanici još niko ne može odoleti, a još će vam biti slađa kada shvatite koliko ste je brzo pripremili.
Recept je jednostavan i sigurno će završiti u vašem notezu omiljenih recepata.
Sastojci za brzu gibanicu:
- 500 g gotovih kora
- jogurt
- sir
- 3 jaja
- 300 ml kisele vode
- so
- ulje
Priprema brze gibanice:
Tepsiju premažite uljem, pa uključite rernu na 220 stepeni da se zagreje.
U činiju pomešajte jogurt, ulje, kiselu vodu, jaja i sir.
Premazujte koru po koru i ređajte jednu na drugu. Ostavite malo preliva za kasnije.
Urolajte kore i isecite na rolatiće.
Poređajte u tepsiju i prelijte prelivom.
Stavite da se peče 20 minuta, tačnije dok gibanica ne dobije zlatnu boju.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovo je recept za specijalitet kapušnjik
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.