Ako ste ljubitelj povrća onda je ovo pravi recept za vas. Nesumnjivo, iznova ćete mu se vraćati.
Sastojci za letnju pitu:
- 250 g kukuruznog brašna
- 3 jajeta
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 ml ulja
- 150 ml jogurta
- 150 ml vode
- 200 g šampinjona
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g spanaća
- 100 g feta sira
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika maslinovog ulja
- so
- biber
- začini po želji
Priprema letnje pite:
Operite i sitno iseckajte sveže povrće - šampinjone, crvenu papriku, tikvicu, crni luk i beli luk. Ako koristite smrznuto povrće, ostavite ga da se odmrzne pre pripreme.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dinstajte crni luk i beli luk dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte šampinjone i nastavite sa dinstanjem dok ne omekšaju. Dodajte crvenu papriku i tikvicu i nastavite dinstanje još nekoliko minuta dok povrće ne postane mekano. Na kraju, ubacite spanać i kratko ga dinstajte. Začinite po ukusu solju, biberom i omiljenim začinima.
U posebnoj posudi umutite jaja i pavlaku za kuvanje. Dodajte izmrvljeni feta sir i dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Izmutite jaja, dodajte u njih jogurt, vodu i lagano dodajte brašna uz neprestano mešanje. Za kraj dodajte prašak za pecivo.
Pomešajte sve sastojke i zatim ih izlijte u pleh, obložen papirom. Pecite na 200 stepeni do pola sata sve dok pita ne postane zlatno-smeđa. Secite je kada se ohladi.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Dobili smo recept za najbolji burek
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.