Ratatuj, ručak posle kog ćete prste polizati: Neodoljivo ukusno jelo za celu porodicu

 
B. P.
B. P.
 
  • 0

Francuska kuhinja je među najukusnijim na svetu, a ratatuj je baš jedan od najpoznatijih jela. Recept za ratatuj je toliko ukusan, da prosto nećete moći da mu odolite.

Sastojci za ratatuj:

  • 2 tikvice
  • 1 manji patlidžan
  • 3 paradajza
  • pola glavice crnog luka
  • pola šargarepe
  • 4 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • malo suvog bosiljka
  • malo seckanog peršuna
  • so
  • biber

Priprema ratatuja:

Pre svega zagrejte rernu.

U većem tiganju zagrejte maslinovo ulje pa ubacite sitno seckan crni i beli luk, pa kad malo promene boju ubacite sitno seckanu šargarepu i dinstajte oko pet minuta, dok sve ne omekša.

Kada se sve to lepo ujednači, dodajte pasirani paradajz i pustite da se na laganoj temperaturi ukrčka. Dovoljno je da dinstate oko 15 minuta. Vreme je da začinite i sos će se zgusnuti.

Tikvice i patlidžan oljuštite i isecite na kolutove. U odgovarajuću tepsiju ili vatrostalnu posudu poređajte uspravno kolutove povrća i onda preko njega sipajte sos i premažite sa malo maslinovog ulja. Pokrijte alu folijom i pecite oko 30 minuta. Posle ovog vremena, sklonite foliju i pustite da se još malo peče dok povrće ne omekša.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ručak gotov čas posla: Probajte špagete iz rerne

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti