
Hladan potaž od graška i mente: Idealan recept za tropski talas
Kome je po vrućini do obilnih obroka? Lagani potaž će vas ispuniti energijom, a neće vam biti teško ni da ga pripremite, niti ćete se osećati loše što ste sipali još jedan tanjir. Uživajte uz ovaj brzi recept i imaćete odličan ručak, a i ideju više kada ponovo nastupi tropski talas.
Pravi letnji ručak!
Sastojci za hladan potaž od graška i mente:
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 25 g putera
- 1 crveni luk
- 1 čen belog luka
- 750 g graška (svežeg ili zamrznutog)
- 75 g listova sveže mente
- 1 l bujona od povrća
- 75 g parmezana
- so i biber
Priprema hladnog potaža od graška i mente:
U šerpu, na srednje jakoj vatri, istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Sitno iseckajte crveni luk, pa ga propržite dok ne omekša. Ubacite i čen belog luka, što sitnije iseckan. Nastavite da pržite još tri minuta. U šerpu sipajte 3/4 graška, 3/4 bujona od povrća, i iseckane listiće mente. Poklopite šerpu i na srednje jakoj vatri pustite da se sve krčka 10 minuta.
Nakon toga prebacite potaž u blender, te je dobro ispasirajte. Vratite potaž u šerpu, dodajte preostali grašak i bujon, posolite, pobiberite, pa kuvajte još pet minuta. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga prohladite u frižideru.
Poslužite uz sveže narendan parmezan. Dodajte i krutone, po želji.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Potaž od bundeve sa salsom od maslina
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.