
Pikantni letnji đuveč od povrća: Lagani hranljivi obrok
Ako vam je meso dosadilo, a niste raspoloženi ni za omiljeno letnje jelo svih vremena - sataraš, evo sjajne ideje za vaš nedeljni ručak. Uz ovo jelo možete poslužiti pirinač, pastu, somune, tortilje.
Sastojci za pikantni letnji đuveč:
- 250 gr tofu sira ili dimljenog tofu sira
- 5 srednjih paradajza
- 1 stabljika celera
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 1 kašičica mlevene aleve paprike
- pola kašičice kumina
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
Priprema pikantnog letnjeg đuveča:
Ukoliko je tofu sir koji ćete koristiti pun vode procedite ga ili ga uvijte u čistu krpu i stavite pod neki teži predmet (ovo obično nije potrebno ako koristite dimljeni tofu, on je suvlji). Ostavite oko sat vremena tako da voda izađe iz tofua i on postane suvlji. Nasecite ga prvo na tanke kriške, a onda opet na vrlo tanke štapiće.
Zagrejte tiganj na vatri srednje jačine, te dodajte ulje, crni luk i papriku te kuvajte oko pet minuta. Zatim dodajte paradajz, celer i sve začine. Promešajte. Kuvajte još oko tri minuta. Dodajte tofu sir i sejtan. Poravnajte smesu u tiganju i ubacite je u dobro zagrejanu rernu, na oko sedam minuta.
Služite dok je toplo.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ANKETA Da li je važnije imati skuvan ručak i obrisanu prašinu ili srediti frizuru i nokte?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.