Rižoto sa pečurkama i pesto sosom: Jedna stvar mu daje još posebniji ukus
Pravi se brzo, zasitiće vas još brže, a ukus je izvanredan! Ovo može biti bilo koji obrok, ne sumnjamo da će vam postati omiljeni.
Sastojci za rižoto sa pečurkama i pestom:
- šolja pirinča
- 1 pakovanje šampinjona
- teglica pesto sosa
- pavlaka za kuvanje
- 1 glavica crnog luka
Priprema rižoto sa pečurkama i pestom:
Skuvajte pirinač u šerpi (jedna šolja pirinča na tri šolje vode). Kuvajte pirinač kao špagete, neka voda prvo provri pa zatim ubacite pirinač i ostavite da kuva nekih 15 minuta.
U posebnoj šerpi propržite crni luk i sitno iseckane pečurke. Stavite soli i bibera po ukusu. Nakon toga, u šerpu u kojoj se nalaze pečurke i luk sipajte neutralnu pavlaku i pesto sos. Kuvajte na tihoj varti par minuta, pa u tu šerpu sipajte prethodno skuvan pirinač. Dobro izmešajte i ostavite da se ohladi.
Možete narendati malo kačkavalja za lepši ukus.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.