Rižoto sa pečurkama i pesto sosom: Jedna stvar mu daje još posebniji ukus

J. V.
J. V.  
  • 0

Pravi se brzo, zasitiće vas još brže, a ukus je izvanredan! Ovo može biti bilo koji obrok, ne sumnjamo da će vam postati omiljeni.

Sastojci za rižoto sa pečurkama i pestom:

  • šolja pirinča
  • 1 pakovanje šampinjona
  • teglica pesto sosa
  • pavlaka za kuvanje
  • 1 glavica crnog luka

Priprema rižoto sa pečurkama i pestom:

Skuvajte pirinač u šerpi (jedna šolja pirinča na tri šolje vode). Kuvajte pirinač kao špagete, neka voda prvo provri pa zatim ubacite pirinač i ostavite da kuva nekih 15 minuta.

U posebnoj šerpi propržite crni luk i sitno iseckane pečurke. Stavite soli i bibera po ukusu. Nakon toga, u šerpu u kojoj se nalaze pečurke i luk sipajte neutralnu pavlaku i pesto sos. Kuvajte na tihoj varti par minuta, pa u tu šerpu sipajte prethodno skuvan pirinač. Dobro izmešajte i ostavite da se ohladi.

Možete narendati malo kačkavalja za lepši ukus.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Uštipci od krompira: Teleport mašina do detinjstva

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti