Đuveč kao iz snova doneće vam gomilu pohvala: Svaki ukus se ističe
Sa dobro pripremljenim đuvečom nema omaške.
Miris koji omađija sva naša čula i ukus koji ćete sanjati narednih nekoliko dana, pravi je opis da se opiše domaći đuveč. Recept je jednostavan, a priprema pravi užitak.
Sastojci za đuveč:
- 500 g svinjskog mesa
- 4 paradajza
- 3 paprike
- 1 čen belog luka
- 2 manje glavice crnog luka, naseckanog
- 2 srednje šargarepe
- kocka za supu
- 2 šolje pirinča
- vegeta
- biber
- 1-2 kašike aleve paprike
Priprema đuveča:
Meso izlupajte, pa naseckajte na kockice. Začinite vegetom i biberom, pa izdinstajte sa crnim lukom i šargarepom.
Dodajte papriku i beli luk, pa preklopite.
Paradajz oljuštite i isecite na kockice.
U činijicu razmutite kocku za supu sa jednom čašom vode i dodajte alevu papriku.
U tepsiju dodajte meso, pirinač, paradajz i prelijte vodom sa alevom paprikom i kockom za supu.
Dolijte vodu da sve može da se lepo obari dodatno u tepsiji.
Prekrijte folijom i stavite u rernu da se peče oko 45 minuta na 220 stepeni.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.