Đuveč kao iz snova doneće vam gomilu pohvala: Svaki ukus se ističe

 
E. O.
E. O.
 
  • 0

Sa dobro pripremljenim đuvečom nema omaške.

Miris koji omađija sva naša čula i ukus koji ćete sanjati narednih nekoliko dana, pravi je opis da se opiše domaći đuveč. Recept je jednostavan, a priprema pravi užitak.

Sastojci za đuveč:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 4 paradajza
  • 3 paprike
  • 1 čen belog luka
  • 2 manje glavice crnog luka, naseckanog 
  • 2 srednje šargarepe
  • kocka za supu
  • 2 šolje pirinča 
  • vegeta
  • biber
  • 1-2 kašike aleve paprike

Priprema đuveča:

Meso izlupajte, pa naseckajte na kockice. Začinite vegetom i biberom, pa izdinstajte sa crnim lukom i šargarepom.

Dodajte papriku i beli luk, pa preklopite.

Paradajz oljuštite i isecite na kockice.

U činijicu razmutite kocku za supu sa jednom čašom vode i dodajte alevu papriku.

U tepsiju dodajte meso, pirinač, paradajz i prelijte vodom sa alevom paprikom i kockom za supu.

Dolijte vodu da sve može da se lepo obari dodatno u tepsiji.

Prekrijte folijom i stavite u rernu da se peče oko 45 minuta na 220 stepeni.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Najukusnije špagete bolonjeze - ponos italijanske kuhinje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti