Ruska salata koja obara s nogu: Brza priprema, ali dug užitak u savršenom ukusu

M. P.
M. P.  
  • 0

Rusku salatu obično vezujemo za novogodišnje praznike i jedna je bez koje se neka slavlja ne mogu zamisliti. No, to je samo nepisano pravilo.

Ko god da pred sobom i u ovo doba ugleda ovu čuvenu salatu, neće odeleti da je ne okusi. Recepti se razlikuju u sitnicama, ali zato svako pronađe jedan sastojak koji mu ulepša ovaj obrok.

Sastojci za rusku saltu:

  • 1 kesa povrća za rusku salatu (obično bude 450 grama)
  • 1 pileće belo meso
  • 200 g šunke
  • 2 jajeta
  • 150 g kiselih krastavaca
  • 250 g majoneza
  • 250 g kisele pavlake
  • 1 kašika senfa
  • so
  • biber

Priprema ruske salate:

Mešavinu povrća prokuvajte na kratko u slanoj vodi, zajedno sa mesom.

Kada proključa voda, izvadite povrće, pa properite hladnom vodom. Ostavite da odstoji u cediljki.

Piletina kada se skuva dobro, dovoljno je viljuškom iscepkati meso, pa ubacite u činiju.

Stavite jaja da se kuvaju i obratite pažnju da budu tvrdo kuvana. Najsigurnije je da ih ostavite da se kuvaju još 10 minuta nakon što voda proključa.

Šunku i kisele krastavčiće isecite na kockice, pa ubacite u činiju sa mesom. Začinite po želji.

Dodajte povrće, pa preko dodajte pavlaku, majonez i senf, pa se dobro promešajte.

Probajte i zaključite da li želite da dodate više pavlake ili majoneza.

Stavite u frižider da odstoji dovoljno da se hladnija posluži.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Od najluđih snova može da napravi poslasticu, pa čak i slatku rusku salatu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti