Kremasta salata od kupusa i šargarepe: Coleslaw je letnji gastro favorit
Coleslaw (kolslou) je popularna salata od rendanog kupusa i šargarepe, prelivena specifičnim dresingom. Ako za ručak pravite neko pečenje, odlično će se slagati!
Sastojci za coleslaw salatu:
- 400-500 g kupusa
- 2-3 srednje šargarepe
Za preliv:
- pola šolje majoneza
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
- 1 kašičica limunovog soka
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- bibera po želji
Priprema coleslaw salate:
U odgovarajućoj posudi pomešajte majonez, so, šećer, jabukovo siće, limunov sok i mleveni biber, pa pripremljeni dresing ostavite u frižideru jedan sat. Kupus očistite od spoljnih listova i korena, a šargarepu oljuštite, te ih krupno narendajte.
Postepeno dodajte preliv, mešajte lagano da se prožme, a prestanite s dodavanjem kad budete zadovoljni ukusom i izgledom salate. Rashladite je po želji i služite odmah.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.