Ovaj recept je dokaz da nam nikada nije dosta slatkog: Savršen tart sa tri vrste čokolade

 
N. K.
N. K.
 
  • 0

Ljubitelje čokolade oduševiće recept za jednostavni tart sa čak tri vrste čokolade. Osim što se ne peče, sprema se dosta lako, a najviše vremena oduzima čekanje, kako bi se svaki čokoladni sloj stegnuo.

Sastojci

Podloga:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 80 g rastopljenog maslaca
  • 1 kašika kakaa
  • 4 kašike mleka 

Beli sloj:

  • 120 g bele čokolade
  • 50 ml slatke pavlake

Mlečni sloj:

  • 120 g mlevene čokolade
  • 50 ml slatke pavlake

Tamni sloj:

  • 70 g tamne čokolade
  • 70 ml slatke pavlake
  • 30 g maslaca

Priprema

Pripremite podlogu. Pomešajte keks, zatim umešajte maslac, pa na kraju mleko. Smesu rasporedite u kalup pa odložite u frižider.

Svaki sloj pravi se na isti način, prvo s belom čokoladom, zatim s mlečnom, a na kraju i s tamnom.

Slatku pavlaku zagrejati skoro do vrenja (ali ne smemo zakuvati) pa preliti preko čokolade. Neka stoji nekoliko minuta kako bi se čokolada otopila, a onda sve dobro promešati.

Beli sloj rasporediti preko podloge pa odložiti u frižider na najmanje pola sata. Nakon toga na isti način napraviti mlečni sloj, preliti preko belog dela pa takođe staviti na hlađenje najmanje pola sata.

Na kraju na isti način pripremiti i tamni sloj, samo što se s mlekom treba zagrejati i maslac.

Tart ohladiti najmanje tri sata pre rezanja, a idealno bi bilo preko noći.

Ukoliko želite, možete dodati jagode kako biste dodatno pojačali ukus.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slobodan Knežević iz Velikog Gradišta otkriva recept za najbolju alasku čorbu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti