Posni gulaš: Jelo koje će vas okrepiti i utopliti vašu trpezu
Sutra je Krstovdan, veliki praznik za koji se sprema posna trpeza, te recept u nastavku može biti vaša inspiracija za planiranje ručka. Sastojke možete i menjati, u zavisnosti od toga šta volite ili ne, te nema razloga da ga ne prilagodite sebi.
Sastojci za posni gulaš:
- 100 g sojinih odrezaka
- 150 g karfiola
- 2 glavica crnog luka
- 4, 5 čenova belog luka
- 1 šargarepa
- 1 manji patlidžan
- 2 krompira
- čeri paradajz
- listovi svežeg peršuna
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema posnog gulaša:
Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk, pa mu dodajte šargarepu i krompir isečen na veće kvadrate.
Sipajte malo vode, pa povrću sjedinite i cverove karfiola i na kriške sečen patlidžan koji ste prethodno osolili i posle 15-ak minuta iscedili od viška tečnosti.
Začinite suvim biljnim začinom, pa lagano krčkajte, po potrebi dodajući vode.
Svemu potom pripojite prethodno u vodu potopljene sojine odreske i na četvrtine isečen čeri paradajz.
Krčkajte na laganoij vatri, pa pred kraj dodajte sitno sečen beli luk i peršun.
Poslužite uz hleb.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za posne paprike sa heljdom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.