Hrskavi čiken nagets kakvih ste željni: Ovim receptom bi se pohvalila svaka domaćica
Pileći medaljoni ili kako ih svi popularno nazivamo čiken nagetsi savršen je način da obradujete ukućane za ručak. Pored toga što se veoma brzo prave, ovakav recept omiljen je upravo zbog toga što meso ostaje sočno iznutra a zadržava zlatnu i hrskavu koricu spolja.
U kombinaciji sa sosevima i prilozima, ovo jelo ne može nikako da "pretekne" za sutradan, osim ako ne planirate da ih spremite u većoj količini. Pazite, lako se čovek prevari pa se zanese idealnim ukusima i pojede po koji više. Stoga, zavrnite rukave i spremite se da pokupite pohvale, a da vaši medaljoni blistaju na trpezi kao iz restorana.
Sastojci za pripremu čiken nagetsa:
- 500 g pilećih fileta (pileće grudi ili bataci bez kosti)
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 100 g prezli ili krupnijih hlebnih mrvica
- 50 g rendanog parmezana
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1/2 kašičice crvene paprike (slatke)
- 1/2 kašičice belog luka u prahu (opciono)
- 1/2 kašičice praška za pecivo (opciono, za dodatnu hrskavost)
Priprema hrskavih čiken nagetsa:
Operite pileće filete i osušite ih papirnim ubrusima. Isecite meso na male komade (otprilike 3-4 cm) kako bi se brže pržilo i bilo lakše za jelo.
U jednu posudu stavite brašno, so i malo crnog bibera. U drugu posudu stavite jaje i umutite ga viljuškom. U treću posudu stavite prezle, rendani parmezan, alevu papriku, beli luk u prahu i prašak za pecivo. Dobro promešajte.
Uzmite svaki komadić pilećeg mesa, prvo ga uvaljajte u brašno, zatim ga umočite u jaje, a potom ga uvalite u krušne mrvice (dobro pritisnite da se mrvice zalepe). Ponavljajte ovaj postupak dok ne iskoristite sav pileći meso.
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće (testirajte ga tako što ubacite malu količinu krušnih mrvica, koje bi trebalo brzo da isprže), stavite pileće nagetse u tavu. Pržite ih u serijama, ne stavljajte ih previše, kako bi se ravnomerno ispržili i postali hrskavi. Pržite ih oko 3-4 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.
Kada su nagetsi gotovi, stavite ih na papirni ubrus kako biste uklonili višak ulja.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.