Idealni doručak za početak još jednog posnog dana: Kačamak iz bakine kuhinje
Iako post na vodi deluje kao težak zadatak, on to ne mora da bude, a mi vam predlažemo jedan odličan recept.
Sastojci za kačamak:
- 500 grama kukuruznog brašna
- 2 glavice crnog luka srednje veličine
- 1 litar vode
- so po ukusu
Priprema za kačamak:
Sipajte litar vode u šerpu, posolite, pa ostavite da proključa. Zatim sipajte kukuruzno brašno i neprestano mešajte na tihoj vatri da se ne formiraju grudvice, pa kad se ukuva, posle dvadesetak minuta, isključite i ostavite da se krčka još neko vreme na toplom šporetu.
Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na malo vode, posolite.
Sipajte kačamak u tanjir, pa preko toga stavite sos od crnog luka.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kačamak na pirotski način - nije ono na šta ste prvo pomislili
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.