![Palenta, kačamak Palenta, kačamak](https://xdn.tf.rs/2021/03/29/palenta-kacamak-670x447.jpg?ver=427005)
Idealni doručak za početak još jednog posnog dana: Kačamak iz bakine kuhinje
Iako post na vodi deluje kao težak zadatak, on to ne mora da bude, a mi vam predlažemo jedan odličan recept.
Sastojci za kačamak:
- 500 grama kukuruznog brašna
- 2 glavice crnog luka srednje veličine
- 1 litar vode
- so po ukusu
Priprema za kačamak:
Sipajte litar vode u šerpu, posolite, pa ostavite da proključa. Zatim sipajte kukuruzno brašno i neprestano mešajte na tihoj vatri da se ne formiraju grudvice, pa kad se ukuva, posle dvadesetak minuta, isključite i ostavite da se krčka još neko vreme na toplom šporetu.
Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na malo vode, posolite.
Sipajte kačamak u tanjir, pa preko toga stavite sos od crnog luka.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kačamak na pirotski način - nije ono na šta ste prvo pomislili
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Teodora
Volim da spremam kacamak jer me podseca na detinjstvo, kada su nam spremalenase bake. Tako sam i svoju porodicu navikla na ovaj starinski dorucak uz sanovita nobel preciscenu vodu, jer je veoma ukusan i zdrav spremljen na ovaj nacin.
Podelite komentar