Minjon kocke: Savršen sitni slavski kolač sa božanstvenom aromom badema, oraha i lešnika
Praznična trpeza zahteva mnogo uloženog truda, i, povremeno, čini da nam ponestane ideja, pogotovo kada su u pitanju deserti. Budite kreativni i ne igrajte na sigurno, a mi vam prenosimo recept savršenih Minjon kocki.
Sastojci:
Tamni deo:
- 12 (punih) kašika šećera
- 4 kašike vode
- 300 gr oraha
- 100 gr crne čokolade
- 125 gr maslaca/margarina
Beli deo:
- 12 (punih) kašika šećera
- 4 kašike vode
- 300 gr badema
- aroma badema
- 100 gr bele čokolade
- 125 gr maslaca/margarina
Krem deo:
- 12 (punih) kašika šećera
- 4 kašike vode
- 300 gr lešnika
- 100 gr bele čokolade
- 125 gr maslaca/margarina
Glazura:
- 150 gr bele čokolade
- 5 kašika ulja
Priprema:
Ušpinujte šećer sa vodom. Šećer špinujete posebno za svaki deo. Vodite računa da ga ne prešpinujete.
U šećer dodajte ostale sastojke.
Za tamni deo: orahe, čokoladu i na kraju maslac. Mešajte dok se masa ne ujednači. Dobijenu masu razlijte tanko da bude debljine oko 3 mm.
Za beli deo: u ušpinovan šećer dodajte badem, belu čokoladu, aromu badema i na kraju maslac. Sve ujednačite i masu izlite preko tamnog dela. Badem uvek pre nego što ga sameljem ogulim pa propečem u rerni da da lepšu aromu.
Za krem deo: u ušpinovan šećer dodajte lešnike, belu čokoladu i na kraju maslac. Najbolje da lešnike pre nego što ih sameljete fino ispečete u rerni, daće lepšu aromu.
Dobijenu masu rasporedite preko belog dela. Dimenzije tacne u kojoj sam razlivala su 25x35 cm.
Od gore stavite glazuru od čokolade i ulja, koje ste istopili na pari.
Ukoliko želite možete, i pre nego što stavite glazuru, iseći kolač na kockice pa svaku kockicu glazirati čokoladom. Samo će vam tada trebati dosta više čokolade za glaziranje.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovim se poslužuje Erdogan kad dođe u Srbiju: Jasmin pravi jelo koje je jedno od najboljih na svetu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.