Domaće mini-pice oduševiće svakog: Ukusni mali zalogaji, testo mekano kao duša

B. P.
B. P.  
  • 0

Vikendom imamo vremena da ugodimo našim najbližima, pa se okrenemo i domaćim receptima i uživamo u njihovim dobrim ukusima. Zato je preporuka da ovog hladnog vikenda napravite domaće mini-pice koje će se sigurno svima svideti. Recept je jednostavan, a toliko ukusan.

Sastojci za domaće mini-pice:

za testo:

  • 2 šolje brašna + plus 100 g
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 150 ml tople vode
  • malo belog luka u prahu
  • malo sušenog bosiljka
  • malo soli

za fil:

  • 100 ml paradajz sosa
  • 200 g pica šunke
  • 150 kriški mocarele
  • masline po želji

Priprema mini-pica:

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a dva pleha obložite papirom za pečenje.

U većoj činiji pomešajte brašno sa kvascem, šećerom, solju, belim lukom i bosiljkom, pa promešajte i dodajte maslinovo ulje i toplu vodu, pa varjačom sve lepo lagano promešajte i sjedinite. Ukoliko vam je testo previše mekano, po potrebi dodajte još brašna.

Podelite testo na dva dela, pa razvaljajte oklagijom. Čašom ili nekim kalupom "secite" i oblikujte krugove, poput izgleda mini-pica.

Svaki krug premažite paradajz sosom, stavite pica šunku, stavite malo mocarele i masline po želji. Stavite da se peku na 180 stepeni oko 15 minuta. Ponovite sve isto i sa drugom polovinom testa. Poslužite uz šolju jogurta.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo pitu sa juga Srbije na Sajmu etno hrane i pića - prpek, propeć ili prpeć

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti