Domaće mini-pice oduševiće svakog: Ukusni mali zalogaji, testo mekano kao duša
Vikendom imamo vremena da ugodimo našim najbližima, pa se okrenemo i domaćim receptima i uživamo u njihovim dobrim ukusima. Zato je preporuka da ovog hladnog vikenda napravite domaće mini-pice koje će se sigurno svima svideti. Recept je jednostavan, a toliko ukusan.
Sastojci za domaće mini-pice:
za testo:
- 2 šolje brašna + plus 100 g
- 2 kašičice suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150 ml tople vode
- malo belog luka u prahu
- malo sušenog bosiljka
- malo soli
za fil:
- 100 ml paradajz sosa
- 200 g pica šunke
- 150 kriški mocarele
- masline po želji
Priprema mini-pica:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a dva pleha obložite papirom za pečenje.
U većoj činiji pomešajte brašno sa kvascem, šećerom, solju, belim lukom i bosiljkom, pa promešajte i dodajte maslinovo ulje i toplu vodu, pa varjačom sve lepo lagano promešajte i sjedinite. Ukoliko vam je testo previše mekano, po potrebi dodajte još brašna.
Podelite testo na dva dela, pa razvaljajte oklagijom. Čašom ili nekim kalupom "secite" i oblikujte krugove, poput izgleda mini-pica.
Svaki krug premažite paradajz sosom, stavite pica šunku, stavite malo mocarele i masline po želji. Stavite da se peku na 180 stepeni oko 15 minuta. Ponovite sve isto i sa drugom polovinom testa. Poslužite uz šolju jogurta.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Probali smo pitu sa juga Srbije na Sajmu etno hrane i pića - prpek, propeć ili prpeć
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.