Mađarske prženice su ukusnije od naših: Tradicionalni recept koji se od našeg razlikuje u jednom sastojku
Kada odemo kod bake u goste, često nas ujutru probudi miomirs iz kuhinje, a posebno se obradujemo kada vidimo na stolu da su tu prženice. To je naš tradicionalni recept koji svi volimo, ali i druge države imaju svoje verzije prženica, kao poput Mađarske. Mnogi su mišljenja da su mađarske prženice ukusnije od naših, a vi procenite.
Sastojci za mađarske prženice:
- 10 kriški hleba
- 100 g topljenog sira
- 200 g rendanog kačkavalja
- 3 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- 3 jaja
- ulje za prženje
Priprema mađarskih prženica:
U veću činiju prvo sipajte mleko, a u drugoj posebno umutite jaje. U treću činiju sipajte brašno, dok ćete u četvrtoj sipati rendani kačkavalj. Kriške hleba prvo umočite u mleko, ocedite koliko može, pa stavite na nju rendani kačkavalj, pa preklopite drugom natopljenom prženicom, tako da napravite sendvič.
Tako napravljene prženice potom umočite u brašno, pa u umućena jaja i pržite na dobro ugrejanom ulju. Pržite sa obe strane dok prženice ne dobiju zlatnu boju. Kada budu gotove, izvadite ih i stavite na ubrus kako bi pokupile masnoću. Poslužite iz šolju jogurta i nečim suhomesnatim.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.