
Puslica torta koju morate probati: Neodoljiva poslastica za sve ljubitelje oraha koja se topi u ustima
Dobre, starinske torte su uvek dobar izbor za bilo koju vrstu proslave, a mnogima je jedna od omiljenih puslica torta sa orasima. Recept za ovaj prelepi desert iako možda deluje komplikovano, zapravo i nije, pa se svaka domaćica može upustiti u njenu pripremu:
Sastojci za puslicu tortu sa orasima:
za kore:
- 10 belanaca
- 400 g šećera
za fil:
- 10 žumanaca
- 15 kašika šećera
- 200 ml mleka
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g putera
dodatno:
- slatka pavlaka
- malo seckanih oraha
Priprema puslice torte sa orasima:
Polovinu belanca čvrsto umutite pa im postepeno dodajte polovinu šećera, pa mutite sve još nekoliko minuta da se sve lepo sjedini. Odaberite kalup ili pleh u kom ćete peći kore, pa obložite papirom za pečenje i sipajte smesu u pleh, poravnajte i pecite 35 minuta na 150 stepeni. Pecite i drugu koru po istom principu.
Dok se kore peku, pripremite fil. U činiju sa žumancima ubacite 15 kašika šećera, pa dodajte mleko i stavite da se fil kuva uz neprestano mešanje. Čim počne da se zgušnjava i da vri, sklonite sa ringle što je jako važno da se žumanca ne kuvaju predugo jer će se zgrudvati. Ostavite da se prohladi.
Kada se fil bude prohladio, dodajte mlevene orahe, a kada se skroz ohladi, pomešajte ovaj žuti fil sa penasto umućenim puterom.
U posebnoj činiji umutite slatku pavlaku pa filovati sledećim redom: kora, pola fila, kora, pola fila pa umućena slatka pavlaka. Ukrasite po želji seckanim orasima ili nečim drugim i dobro je ohladite, minimum tri do četiri sata i spremna je za posluženje.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: 2 sata, 5 slavskih kolača u isto vreme, ovo može svaka domaćica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
baba smilja iz darosave
Moskva šnit torta Najbolja
Podelite komentar