
Recept za posne domaće lepinje: Mekane kao duša, one su novi favorit!
Savršeno je vreme da se počastite toplim, ukusnim i posnim lepinjama za doručak. Prave se od jednostavnih sastojaka, za pripremu ne treba mnogo, a mogu se peći u rerni ili na tiganju. Savršene su za posluživanje uz razne namaze, salate ili kao dodatak uz kuvana jela, ako ipak pretekna po koja od doručka.
Zavrnite rukave i spremite savršene lepinje za ovo vreme posta, po jednostavnom receptu.
Sastojci za posne domaće lepinje:
- 500 g brašna
- 350 ml mlake vode
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema posnih domaćih lepinja:
U mlaku vodu sipajte prašak za pecivo, so, šećer, ulje i brašno, pa zamesite testo dok ne postane glatko. Podelite testo na jednake delove, pa razvucite svaki istog obima kao tanjir.
Zagrajte tiganj i premažite sa vega par kapi ulja i pecite lepinje na srednjoj vatri po par minuta sa obe strane.
Slažite jednu na drugu i držite ih pokrivene krpom dok ne bude vreme za posluživanje, kako bi ostale mekane i tople.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Da li su vegani gurmani i kako se pravi zdrava bajadera: PlantBased kitchen talk sa Sonjom Veljkov
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.