
Brusketi, recept koji osvaja: Hrskavo i sveže predjelo puno ukusa, osetite šarm Italije
Kada vam se najave gosti, bilo bi lepo da ih poslužite nečim spremljenim na brzinu, baš kao što su brusketi čiji je recept nikad lakši i brži. Oduševite prijatelje i iznenadne goste ovim predjelom ili aperitivom.
Sastojci za bruskete:
- 1 vekna bageta
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 8 komada suvog paradajza ili 1 svež paradajz
- malo seckanog bosiljka
- 2 kašike rendanog parmezana
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica balzamiko sirćeta
- malo soli
- malo bibera
Priprema brusketa:
Pre svega zagrejte rernu i isecite baget na kriške. Poređajte kriške u pleh i premažite svaku krišku sa kašičicom maslinovog ulja i pecite od 10 do 12 minuta sve dok hleb ne postane zlatno-smeđi i dok ne postane hrskav.
Dok se hleb peče, spremite nadev. U činiju pomešajte iseckani suvi paradajz, iseckani suvi bosiljak, rendani parmezan, sitno seckani beli luk i balzamiko sirće. Posolite i dobro promešajte i dodajte mleveni crni biber pa ponovo dobro promešajte.
Kada se hleb bude ispekao, izvadite ga iz rerne i obilno sipajte po kašiku nadeva na svaku krišku. Kada završite ovaj proces, brusketi su spremni za posluženje, može i uz dobru čašu vina.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Spremili smo mladenčiće: Pratite naš recept i uživajte u najlepšem prazničnom kolaču
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.