
Recept za gulaš od pečuraka je odličan izbor za svečani ručak: Obradujte ukućane jednostavnim jelom
Ljubitelji pečuraka mogu ih jesti u svim varijantama i oblicima, pa je zato gulaš od pečuraka pravi izbor za ručak za celu porodicu. Ovaj recept za gulaš od pečuraka je jednostavan i odličan izbor za svaki dan.
Sastojci za gulaš od pečuraka:
- 4 glavica crnog luka
- 400 g pečuraka
- 1 kašika svinjske masti
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašike brašna
- 400 ml soka od paradajza
- lovorov list
Priprema gulaša od pečuraka:
U šerpu stavite svinjsku mast da se otopi. Sitno iseckajte crni luk pa ga ubacite u mast i dinstajte dok ne postane proziran. Kada crni luk postane providan i kada se prodinsta, dodajte oljuštene pečurke koje ste prethodno isekli na listiće. Dinstajte sve zajedno dok se ne sjedini.
Kada se to dogodi, nalijte vodu u šerpu toliko da prekrije pečurke, poklopite i pustite da se lagano krčka na srednjoj temperaturi.
Proveravajte s vremena na vreme da li je voda isparila iz šerpe i da li ima potrebe da se doliva još.
Potom dodajte začine i sitno seckani beli luk pa sve dobro promešajte. Na kraju, dodajte alevu papriku i nalijte sok od paradajza pa i vode ukoliko je potrebno, kao i list lovora i pustite da se sve zajedno prokrčka na tihoj temperaturi.
Gulaš od pečuraka poslužite uz testeninu ili krompir pire.
Prijatno uz gulaš od pečuraka!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Održana Gulašijada, ovo su tajne uspešnih gulaš majstora
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.