
Grašak bez mesa je idealno jelo "na kašiku": Brz i lak način da ugrejete telo malo drugačijim obrokom
Posle obilne hrane za vreme Vaskrsa, svima nam je potrebno osveženje u vidu neke laganije pa i hrane "na kašiku", zato je grašak bez mesa idealna opcija. Recept za grašak bez mesa je brz i jednostavan, a ukus će vas vratiti u period detinjstva kada su nam mame i bake često spremale ovo jelo.
Sastojci za grašak bez mesa:
- 1 kesa smrznutog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 5 do 6 manjih krompira
- so
- biber
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica dimljene crvene paprike
- ulje
Priprema graška bez mesa:
U veću šerpu sipajte ulje i zagrejte na osrednjoj temperaturi. Dodajte sitnije iseckan crni luk da se dinsta, pa kad on omekša dodajte šargarepu isečenu na sitnije kocke ili na kolutove pa i sitno seckani beli luk i pržite na tihoj temperaturi ringle, oko desetak minuta.
Kada povrće malo omekša, dodajte grašak, promešajte pa ostavite par minuta da se odmrzne nekoliko minuta. Tada, nalijte vodu i ubacite listove lovora i uz povremeno mešanje pustite da se grašak skuva. Procenite sami da li je potrebno još vode sipati ili više volite kada je grašak malo gušći. Začinite i pustite još malo da se sve fino ukrčka.
Grašak bez mesa je spreman za posluženje.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Lagano, brzo, ukusno: Zdrav ručak od 5 sastojaka, spreman za pet minuta
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.