
Recept za preukusnu poslasticu, prste da poližete: Keks torta će vam pružiti pravi užitak
Lagane i brze poslastice polako preuzimaju primat u ovim sve toplijim danima u trenucima kada nam se traži "nešto slatko". Keks torta je idealna ako želite da se osvežite, a njen recept je nikad lakši.
Sastojci za keks tortu:
- 500 g keksa
- 500 ml mleka
- 1 puding od čokolade
- 1 margarin
- 130 g šećera u prahu
- 150 g mlečne čokolade
Priprema keks torte:
Prema uputstvima skuvajte puding u mleku, pa dok je još topao, ubacite mu izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se komadi čokolade ne otope, pa ostavite sa strane da se ohladi. Ukoliko želite, možete ostaviti i neki komad čokolade neotopljen za slučaj da volite da osetite čokoladu.
Dok se to hladi, margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi i šećer u prahu umutite mikserom i dodajte u ohlađen puding. Dobro promešajte.
Komade keksa natapajte u toplo mleko i slažite u poslužavnik u kom ćete poslužiti tortu. Preko keksa sipajte trećinu fila, poravnajte pa ređajte istim redosledom - keks pa fil i sve dok ne potrošite sav materijal.
Ukoliko vam ipak ostane malo fila, možete je ukrasiti ili eventualno ukrasiti umućenim šlagom. Po želji keks tortu možete dodatno ukrasiti rendanom čokoladom. Ostavite keks tortu u frižideru najmanje dva sata da se lepo stegne.
Keks torta je sada spremna za posluženje.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Trik jednog tate: Kako da otvorite keks, a da ne prospete nijednu mrvicu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.