Recept za savršenu teleću čorbu: Jelo za svečane prilike, klasika koja greje dušu i stomak

B. P.
B. P.  
  • 0

Teleća čorba je mnogima jedno od omiljenih jela i pravi izbor za sve koji žele bogat i ukusan obrok. Ovaj specijalitet savršen je kao svečano jelo na porodičnim okupljanjima. Njena priprema, po ovom receptu, zahteva malo više vremena, ali rezultat je prava nagrada - savršenstvo u svakom zalogaju.

Sastojci za teleću čorbu:

  • 600 g teletine
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 2 krompira
  • 2 kašike brašna
  • 1 jaje
  • čaša kisele pavlake (180 g)
  • so
  • biber
  • 1 list lovora
  • 1 kašičica suve začinske paprike
  • peršunov list (po želji)

Priprema teleće čorbe:

Očistite crni luk, pa ga sitno iseckajte i izdinstajte u dubljoj šerpi dok ne postane staklast. Dodajte meso koje ste isekli na manje komade, pa dinstajte sve zajedno oko desetak minuta.

Oljuštite šargarepu i krompir, pa ih iseckajte na kockice. U šerpu u kojoj ste dinstali luk i meso sipajte dva litra vode, dodajte biber, so, lovorov list, šargarepu i krompir, poklopite i kuvajte na tihoj vatri.

U posebnoj posudi pomešajte brašno, ravnu kašičicu začinske paprike i malo vode, pa sve sjedinite i sipajte u čorbu. Ostavite da vri nekoliko minuta, pa sklonite šerpu sa ringle.

U vruću čorbu dodajte umućeno jaje sa kiselom pavlakom, promešajte i ostavite čorbu da odstoji desetak minuta. Teleća čorba je spremna za posluženje.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti