
Recept za domaću pileću paštetu: Kremasti namaz koji se topi u ustima, a mnogo je bolja od kupovne
Ako ste ljubitelj brzih i ukusnih namaza - domaća pileća pašteta je pravi izbor za vas! Savršena je za doručak, užinu ili laganu večeru, a možete je jesti uz povrće kao zdrav zalogaj. Recept za pileću paštetu je jednostavan i sigurni smo da će vam se dopasti.
Sastojci za pileću paštetu:
- 500 g pilećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g putera
- 100 ml pavlake za kuvanje
- So
- Biber
- 1 kašičica senfa
- Peršun
Priprema pileće paštete:
Piletinu skuvajte u slanoj vodi negde oko pola sata, pa ga onda procedite i ostavite da se malo prohladi. Potom, na vrelom ulju na tiganju propržite iseckani crni luk sve dok ne promeni boju, pa tek onda dodajte sitno seckan beli luk i pržite još oko dva minuta.
Kada se piletina bude ohladila, ubacite je u blender, zajedno sa proprženim lukom, puterom koji je odstojao na sobnoj temperaturi, pavlakom za kuvanje, soli, biberom, peršunom i senfom. Blendajte sve dok ne dobijete glatku smesu.
Kada je pileća pašteta gotova, prebacite je u neku staklenu posudu i prekrijte plastičnom folijom ili poklopcem ako ta posuda ima i držite je najmanje dva sata u frižideru pre nego što je poslužite. Možete je mazati na tost, hlen ili krekere i odličan je izbor za doručak od domaćih sastojaka.
Pileća pašteta je spremna za posluženje.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako da bez muke namažete puter iz friza na hleb
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.