Otkrivena tajna recepta za tartar biftek: Napravite specijalitet kao iz restorana koji će oduševiti gurmane

B. P.
B. P.  
  • 0

Tartar biftek je pravi izbor za sve gurmane, a očarava ih jednostavnom pripremom kao i bogatstvom ukusa. Ovaj specijalitet francuske kuhinje, omiljen je među ljubiteljima sirovog mesa i predstavlja savršen izbor za one koji žele da impresioniraju goste nečim neobičnim, ali elegantnim. Ovaj recept za tartar biftek kombinuje tradiciju i savremeni pristup i verujemo da će vam se dopasti.

Sastojci za tartar biftek:

  • 500 g svežeg junećeg bifteka
  • 2 žumanceta
  • 2 kašike senfa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 inćuna
  • 2 kašičice paradajz-pirea
  • 1 kašičica soja-sosa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • nekoliko kriški bageta
  • malo putera
  • 3 kisela krastavčića
  • so
  • biber
  • seckani peršun

Priprema tartar bifteka:

Meso isecite na što sitnije komade pa isto uradite sa inćunima, peršunom i kiselim krastavcima. Sve to sjedinite u jednu činiju.

Kriške bageta premažite sa malo putera i prepecite.

Crni luk isecite na žilijen, pa dodajte u činiju sa mesom, maslinovo ulje, soja-sos, paradajz-pire, žumanca i senfa. Sve lepo rukama izradite smesu i poslužite uz prepečen hleb. Možete i viljuškom razraditi smesu ali je bolje i lepše kada se radi rukama.

Tartar biftek je spreman.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li biste probali biftek spremljen u tosteru?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti