
Otkrivena tajna recepta za tartar biftek: Napravite specijalitet kao iz restorana koji će oduševiti gurmane
Tartar biftek je pravi izbor za sve gurmane, a očarava ih jednostavnom pripremom kao i bogatstvom ukusa. Ovaj specijalitet francuske kuhinje, omiljen je među ljubiteljima sirovog mesa i predstavlja savršen izbor za one koji žele da impresioniraju goste nečim neobičnim, ali elegantnim. Ovaj recept za tartar biftek kombinuje tradiciju i savremeni pristup i verujemo da će vam se dopasti.
Sastojci za tartar biftek:
- 500 g svežeg junećeg bifteka
- 2 žumanceta
- 2 kašike senfa
- 1 glavica crnog luka
- 2 inćuna
- 2 kašičice paradajz-pirea
- 1 kašičica soja-sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
- nekoliko kriški bageta
- malo putera
- 3 kisela krastavčića
- so
- biber
- seckani peršun
Priprema tartar bifteka:
Meso isecite na što sitnije komade pa isto uradite sa inćunima, peršunom i kiselim krastavcima. Sve to sjedinite u jednu činiju.
Kriške bageta premažite sa malo putera i prepecite.
Crni luk isecite na žilijen, pa dodajte u činiju sa mesom, maslinovo ulje, soja-sos, paradajz-pire, žumanca i senfa. Sve lepo rukama izradite smesu i poslužite uz prepečen hleb. Možete i viljuškom razraditi smesu ali je bolje i lepše kada se radi rukama.
Tartar biftek je spreman.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Da li biste probali biftek spremljen u tosteru?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.