
Klasik domaće kuhinje: Recept za lovačke šnicle će vam svi tražiti, tope se u ustima
Ako ste ljubitelj tradicionalnih i bogatih jela, lovačke šnicle su pravi izbor za vas. Ova klasična mesna poslastica, poznata po sočnom mesu i aromatičnom sosu, često se nalazi na trpezama kada želimo da impresioniramo goste ili uživamo u porodičnom ručku. Jednostavne za pripremu, a izuzetno ukusne - recept za lovačke šnicle osvaja na prvi zalogaj.
Sastojci za lovačke šnicle:
- 500 g junećih šnicli
- 100 g brašna
- 2 kašike aleve paprike
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- lovorov list
- maslinovo ulje
Priprema lovačkih šnicli:
Juneće šnicle istanjine čekićem za meso i posolite. Pomešajte brašno i alevu papriku, pa uvaljajte šnicle u to. U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa spuštajte meso da se prži.
Posudu za pečenje nauljite, pa naređajte polovinu isprženog mesa. Preko šnicli pospite malo brašna koje je pomešano za začinskom paprikom. Beli luk isecite sitno, pa ga ravnomerno rasporedite po mesu i začinite po ukusu.
Isto uradite i kada poređate drugu polovinu mesa, pa dodajte i lovorov list, pa nalijte vodom da meso ogrezne.
Posudu sa šniclama stavite na ringlu i kuvajte dok se tečnost ne ukrčka. Kada su lovačke šnicle omekšale, zapecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Lovačke šnicle su spremne za jelo i poslužite uz pire krompir i sezonsku salatu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Od najveće šnicle na svetu ništa ne bi ostalo kad bi na nju navalilo nas 5-6
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.