Zdravo i ukusno: Recept za savršene štapiće od tikvica za svaki dan

K. M.
K. M.  
  • 0

Tikvice su namirnica koju često zanemarujemo, a zapravo su pravi saveznik u kuhinji. Ne samo da su pune vitamina i lako svarljive, već su i sjajan način da obogatite obrok, bilo da je reč o ručku za celu porodicu ili užini za mališane. Posebno su praktične jer ih možete pripremiti na mnogo načina, a jedan od najukusnijih i najjednostavnijih su hrskavi štapići od tikvica.

Ako imate malu decu, tikvice su odličan izbor jer su blage, a opet hranljive. A za one koji ne mogu da zamisle obrok bez mesa — imam mali trik koji će vas oduševiti! Napravite pljeskavice od tikvica, i verujte mi, čak i oni najtvrdokorniji mesoljupci neće ni primetiti razliku.

Evo kako napraviti hrskave štapiće od tikvica koji se brzo pripremaju i nestaju sa tanjira:

Potrebno:

  • 2 srednje tikvice
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje mleka
  • 1 šolja prezli
  • 1/2 šolje narendanog parmezana
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica suvog origana

Priprema:

tikvice, pomfrit od tikvica, štapići od tikvica, pohovane tikvice Foto: Shutterstock/from my point of view

Zagrejte rernu na 200°C i pripremite pleh tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje.

Tikvice isecite na štapiće debljine oko 1 cm.

Umutite jaja sa mlekom u jednoj posudi, a u drugoj pomešajte prezle, parmezan, so, biber i origano.

Svaki štapić prvo umačite u smesu jaja i mleka, pa zatim uvaljajte u prezle sa začinima.

Poredajte štapiće na pleh, ostavljajući malo prostora između njih, i pecite oko 20 do 25 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Probajte ovaj recept kao zdravu i ukusnu alternativu koja može zadovoljiti sve ukuse — od najmlađih do onih koji vole sočne pljeskavice.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: RADNO - Plantbased kitchen talk Daniela Tepšin

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti