Recept za holandez sos: Napravite francuski klasik u svojoj kuhinji i uživajte u najkremastijem ukusu

B. P.
B. P.  
  • 0

Francuska kuhinja je poznata kao jedna od najboljih na svetu, pa onda i ne treba da čudi što mnogi za holandez sos kažu da je najprefinjenijeg ukusa.

Ovaj baršunasti, bogati sos na bazi putera, žumanaca i limunovog soka, neizostavan je u pripremi jela kao što su poširana jaja, kuvana riba ili blanširano povrće. Iako recept deluje jednostavno, pravi izazov krije se u njegovoj pripremi jer zahteva pažnju, strpljenje i dobar osećaj za temperaturu.

Sastojci za holandez sos:

  • 3 žumanca
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica senfa
  • 1/4 kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • pola šolje neslanog putera

Priprema holandez sosa:

Otopite puter u mikrotalasnoj oko jednog minuta sve dok ne postane vreo. Ukoliko nemate mikrotalasnu, naravno, možete ga otopiti na pari na šporetu.

U blender ubacite žumanca, limunov sok, senf, so i biber i mutite nekoliko sekundi dok se sve sastojci ne sjedine. Dok blender muti, postepeno dodajte otopljeni puter i smanjite brzinu blendera. Nastavite da mutite sve dok smesa ne bude glatka i bez grudvica.

Tada je holandez sos gotov i spreman za posluženje.

Dodatan savet: puter mora biti vreo, ne mlak i topao, već vreo, jer onda holandez sos neće uspeti ako je puter mlak.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako da ne prospete salatni preliv svuda okolo dok mešate salatu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti