
Recept za holandez sos: Napravite francuski klasik u svojoj kuhinji i uživajte u najkremastijem ukusu
Francuska kuhinja je poznata kao jedna od najboljih na svetu, pa onda i ne treba da čudi što mnogi za holandez sos kažu da je najprefinjenijeg ukusa.
Ovaj baršunasti, bogati sos na bazi putera, žumanaca i limunovog soka, neizostavan je u pripremi jela kao što su poširana jaja, kuvana riba ili blanširano povrće. Iako recept deluje jednostavno, pravi izazov krije se u njegovoj pripremi jer zahteva pažnju, strpljenje i dobar osećaj za temperaturu.
Sastojci za holandez sos:
- 3 žumanca
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica senfa
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat bibera
- pola šolje neslanog putera
Priprema holandez sosa:
Otopite puter u mikrotalasnoj oko jednog minuta sve dok ne postane vreo. Ukoliko nemate mikrotalasnu, naravno, možete ga otopiti na pari na šporetu.
U blender ubacite žumanca, limunov sok, senf, so i biber i mutite nekoliko sekundi dok se sve sastojci ne sjedine. Dok blender muti, postepeno dodajte otopljeni puter i smanjite brzinu blendera. Nastavite da mutite sve dok smesa ne bude glatka i bez grudvica.
Tada je holandez sos gotov i spreman za posluženje.
Dodatan savet: puter mora biti vreo, ne mlak i topao, već vreo, jer onda holandez sos neće uspeti ako je puter mlak.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako da ne prospete salatni preliv svuda okolo dok mešate salatu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.