Duh italijanske kuhinje na vašoj trpezi: Ovo je najbolji recept za bolonjeze pastu

B. P.
B. P.  
  • 0

Klasik italijanske kuhinje, koja je mnogima jedna od omiljenih, je neprikosveni bolonjeze pasta. Bogat, aromatičan i pun ukusa, bolonjeze sos od mlevenog mesa i paradajza savršen je izbor za porodični ručak ili večeru s prijateljima. Priprema ovog tradicionalnog jela može izgledati komplikovano, ali uz pravi recept i nekoliko jednostavnih koraka, možete uživati u pravoj italijanskoj poslastici u udobnosti svog doma.

Sastojci za bolonjeze:

  • 1 pakovanje špageta
  • 200 g rendanog parmezana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g mešano mlevenog mesa
  • 120 ml crvenog vina
  • 300 ml goveđeg bujona
  • 800 g konzervisanog pasirano paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice Vorčester sosa
  • 2 lovorova lista
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema bolonjeza:

U dubokoj šerpi zagrejte ulje i stavite sitno seckani crni i beli luk. Pržite kratko sve dok ne promene boju. Potom, malo pojačajte temperaturu ringle i dodajte mleveno meso. Varjačom razbijajte meso i pržite sve dok i ono ne promeni boju.

Potom, kada mleveno meso bude isprženo, dodajte crno vino, pustite da provri i kuvajte oko minuta, ali mešajte sve vreme da smesa ne zagori, a i sve dok ne nestane miris alkohola. Posle ovoga, dodajte sve ostale sastojke, pustite da provri, potom smanjite temperaturu i ostavite da krčka oko 20 minuta. Ukoliko sos bude gust, slobodno možete dodati vodu.

U posebnoj šerpi skuvajte špagete prema uputstvu pa kada sos bude gotov, ubacite špagete i pomešajte sve da postane kompaktno. Bolonjeze pasta su spremne za konzumiranje.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Neutralizujte kalorijsku bombu- zdrave špagete bolonjeze

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti