Spremite paštetu od pileće džigerice za samo 15 minuta: Ovaj recept nijedna domaćica ne preskače

M. P.
M. P.  
  • 0

Pašteta od pileće džigerice je pravi klasik domaće kuhinje, omiljena užina i predjelo koje osvaja bogatim ukusom i nežnom teksturom.

Ovo jelo nije samo ukusno, već i izuzetno hranljivo, jer džigerica obiluje vitaminima i mineralima. Priprema paštete nije komplikovana, a rezultat je savršena kremasta namaza koja se odlično slaže sa svežim hlebom ili krekersima. Ako želite da obogatite svoj jelovnik i impresionirate porodicu i prijatelje, ovaj recept je pravi izbor!

Sastojci za paštetu od džigerice:

  • 300 g pileće džigerice
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 70 g putera
  • malo suvog ruzmarina
  • suvi peršun
  • biber i so
  • ulje za prženje
  • 2 kriške limuna

Priprema paštete od džigerice:

Ulje zagrejte, pa stavite crni luk iseckan na kockice da se proprži. Dodajte mu džigericu i nalijte malo vode, pa dinstajte 10 minuta. Dodajte sitno iseckani beli luk.

U sve to stavite prstohvat suvog peršuna i ruzmarina, posolite i pobiberite. Vratite na tihu vatru pa dinstajte još pet minuta. Skinite i ostavite da se prohladi. Rastopite puter. U blender sipajte začinjenu džigericu pa dodajte puter.

Izblendirajte sve zajedno, tako da dobijete glatku masu. Na kraju iscedite sok od jedne kriške limuna u masu i dobro promešajte.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Delikates kiš kockice sa Neoplanta kobasicama: Hedonistički raj za čula i prava zimska poslastica

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti