
Recept za domaće kisele krastavce bez konzervansa: Ovo je starinski način pripreme koji svi obožavamo
Priprema kiselih krastavaca kod kuće za mnoge je tradicija koja traje generacijama. Bilo da ih volite kao dodatak uz sendviče ili kao zdravu grickalicu, domaći kiseli krastavci su uvek pun pogodak. Njihova svežina, hrskavost i bogat ukus podsećaju nas na tradicionalni recept naših baka, a priprema nije uopšte komplikovana.
Sastojci za kisele krastavce bez konzervansa:
- 3 kg kiselih krastavaca
- 3 l vode
- 700 ml sirćeta
- 4 kašike soli
- 3 kašike šećera
- malo slanutka (slačice)
Priprema kiselih krastavaca bez konzervanca:
U većoj šerpi treba da pomešate vodu, sirće, so i šećer i da pustite da provri. Jako je važno da koliko kilograma kornišona uzmete, toliko mora biti i vode. Kada to provri, ostavite da se ohladi.
Krastavce lepo operite, osušite (možete da ih prebrišete) i počnite da ih ređate u sterilisane tegle, trudeći se da ne bude mnogo prostora među njima.
Ohlađenu tečnost sipajte preko krastavaca i dodajte malo slanutka, možete i u tečnost ili direktno u teglu i dobro zatvorite. Tečnost treba da bude skroz preko krastavaca, nijedan ne sme da bude "suv".
Tegle umotajte u frotir, peškir ili ćebe i ostavite da se prirodno ohladi. Posle toga ih možete koristiti, a po otvaranju ih držite u frižideru. Držite ih na hladnom i tamnom mestu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.